skip to Main Content

Nyt, nyt, nyt….

skydning
Min trofaste Blaser R93 Attache og den spritnye Blaser R8 Professional Success!

I går, tilbragte jeg hele eftermiddagen på Ballerups skydebane.

Der var adskillige formål med dette, men fællesnævneren var: NYT! Det primære var at møde 3 nye jagtvenner, som skal med på turen til Namibia. Hele holdet var sådan set inviteret til en hyggelig dag på skydebanen, men desværre var vi kun 4 som kunne komme. Jørgen (som er den ene vinder af turen), Jonathan og  Nina.

skydning
Jørgen, Jonathan og Nina på vej ud for at markere træffene!

Jørgen havde arrangeret banen, kaffe og kage og vi kunne skyde på 100 og 200 meter. Vi fik afprøvet flere forskellige skydestillinger og også et par forskellige skydestokke, men mest af alt gik snakken lystigt og flere gange måtte vi minde hinanden om at vi jo også skulle nå at skyde, i stedet for bare at snakke! Stemningen og kemien mellem rejseledsagere er lige så vigtigt for mig, som et vellykket jagtresultat, for ikke at sige at det faktisk er endnu vigtigere! Derfor var det da også super rart at se og opleve den gode stemning, så hyggen kommer vi i hvert fald ikke til at mangle, under den Afrikanske sol!

skydning
Markering af sine egne skud giver altid en god forståelse af både træf og eventuelle “svipsere”…
skydning
Ny patron og ny skyder!

Jeg havde også et par andre formål med denne skydedag! For det første skulle jeg indskyde med en ny patron, nemlig Blasers egen “CDP” kugle. Denne kugle tænker jeg at bruge, til den forestående bukkejagt og jeg kunne hurtigt konstatere at træfpunktet ikke var markant anderledes end de andre kugler jeg tidligere har skudt med i min .270’er! Selve kuglen vejer da også det samme, nemlig 8,4 G så med det på plads kunne jeg gå direkte videre til det næste projekt, nemlig indskydning af en sprit ny Blaser R8 Professional Success! Jeg har booket en ny eventyr-jagtrejse til september og tanken var at denne, udlånte riffel i kaliber .300 Blaser Magnum skulle gøre mig selskab. Jagten bliver i et, for mig, helt nyt land og naturligvis efter en helt ny dyreart… Selve destinationen er stadig lidt en hemmelighed, men jeg kan dog løfte sløret for at jeg både vil medbringe min fotograf, David og at turen vil indebære både bjerge, heste, vilde scenerier og lange skud… Hele sommeren vil gå med træning af både min haltende fitness og langdistance skydning, så bare rolig, i skal nok læse meget mere om både destinationen, forberedelserne og selve jagtrejsen! Derudover en masse tanker om og valg af grej, for slet ikke at tale om min hesteskræk, som jeg håber at søde Louise endnu engang vil hjælpe mig med…

Til netop denne tur er Blasers R8 professional succes et oplagt valg! Den er relativ let, pistolgrebet og “hullet” til tommelfingeren giver et sikkert og stabilt greb og med den påmonteret Bipod, så får man nærmest ikke en mere stabil skydeposition! På riflen havde jeg sat en udlånt Zeiss V8 kikkert 2,8-20×56 og med det set-up bliver det næppe meget bedre!

skydning
Pistolgrebet giver et stabilt og virkelig godt greb om riflen!

Skuddene, eller skuddet som skal afgives på turen til september vil formentlig blive liggende eller siddende bagved nogle klipper og afstanden vil nok blive på den lange side af 200 meter! Kaliber valget, .300 Blaser Magnum er perfekt til disse forhold, med en hurtig flyvende og fladbanet kugle, som stadig har en relativ høj kuglevægt og en høj anslagsenergi! Jeg ved, fra Kirgisistan, at eftersøgninger i bjergene ikke er lette og man risikere nemt at dyret løber blot få hundrede meter med en ellers god kugle, for så at forende et sted som kan være umuligt at komme hen til!

Jeg havde glædet mig til at afprøve både skyderen og kaliberen og efter en hurtig indskydning så gjaldt det målet på 200 meter. Med støttebenene slået ud, det solide greb i “hullet” og venstre hånd til at støtte kolben, var mit sigte utrolig stabilt og træffene var da også pænt samlet!

skydning
200 meter indskydning!

Træfsikkerheden havde jeg ikke tvivlet på, det var mere vigtig for mig at få skudt nogle skud og få repeteret nogle gange, for at vænne mig til grebet! Jeg fandt hurtigt ud af at hvis jeg beholdte tommelfingeren i “hullet” så kunne jeg repetere hurtigere, omend det krævede et solidt fremadrettet ladegreb. Hvis jeg ikke fik nok tryk på, så lukkede låsen ikke ordentligt og det ville resultere i en klikker! Efter et par gange fandt jeg rytmen og selvom jeg forhåbentligt kun vil skyde et enkelt skud på denne rejse, så var det rart at have en hurtig repetering liggende på rygraden!

skydning
Repetering med tommelfingeren i “hullet”!

Resten af dagen forløb med flere skud på forskellige mål, fra forskellige skydestillinger og med endnu mere sludder og småsnak! Det hele blev afsluttet med en øl i forårssolen og med hyggelige hilsner forlod vi hinanden… Nu ved jeg ikke helt hvad jeg glæder mig mest til: Den danske bukkepremiere, den polske bukketur, eventyrsjagten til september eller Namibiaturen med nye venner…

En ting er helt sikkert, nyt er godt, ligegyldigt om det er nyt grej eller nye rejser, for slet ikke at tale om nye venner…

Knæk & Bræk!

18157176_10154660671199397_4451598698984954608_n

 

This Post Has 2 Comments
 1. Eventyret skulle vel ikke inkludere en mountain goat i Alaskas bjerge😉
  I øvrigt, som altid, en god og læseværdig artikel 👍

  1. Hej Carsten.
   Tak! Det er ikke den hvide konge af Alaska denne gang…. Selvom han står MEGET højt på listen over drømmerejser…
   KH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top