skip to Main Content

Test af vakuumpakker

Bukkejagten er netop startet og forhåbentligt vil det betyde en masse lækkert kød i jeres frysere…

Jeg føler selv en enorm stolthed og glæde ved at kunne servere skønne retter for familie og venner, især når det drejer sig om hjemmeskudt og hjemmelavet vildtretter.

Men efter dyret er skudt og før det kan serveres, skal det formentligt først en tur i fryseren. Hvordan vi pakker vores kød og opbevarer det er faktisk enormt vigtigt og noget som jeg måske selv har sløset lidt med før i tiden!

Sidste år fik jeg tilsendt en ”Häws” vakuumpakker til test fra jagtogvildt.dk.

Den fik jeg brugt flittigt henover den sidste del af sæsonen med primært dåvildt.

Jeg har før i tiden brugt diverse billige vakuumpakkere fra blandt andet Harald Nyborg og jeg har simpelthen aldrig været særlig tilfreds og derfor har jeg ofte bare puttet kødet i fryseposer og forsøgt at presse så meget luft ud af dem som muligt… Resultatet fra både de billige modeller og min egen indsats med fryseposer har ikke været særligt prangende og konsekvensen er ofte blevet frysesprængt kød med luft, fugt og huller i poserne.

Udstyret med denne ”Häws” pakker gik jeg i krig med sæsonens sidste smaldyr (Den historie kan du læse HER!) og henover foråret har jeg nydt både smagen af det gode kød og især synet af pænt og vakuumpakket kød, hver gang jeg har taget noget op af fryseren!

2 køller, 2 mørbrade, 2 rygfiletter og en masse kød til hakkeren!

”Häws” pakkeren er super simpel at anvende og jeg må indrømme at jeg egentlig aldrig fik læst manualen, jeg kastede mig bare ud i det…;)

Knapperne og funktionerne er dejligt simple og intuitive, så man kan nærmest ikke gøre noget forkert! Sugemotoren er stærk, uden at være overvældende, men den suger fint og i et godt tempo.

Jeg plejer at partere et dyr i følgende stykker:

  • Køller
  • Rygfileter
  • Mørbrad
  • Bove (Med mindre jeg skærer kødet fra og hakker det!)
  • Hakket kød

Enkelte gange skærer jeg ribben fri og pakker dem enkeltvis som spareribs, men det er kun på de store dyr og helst dem som er skudt i løbet af vinteren, hvor der er lidt ekstra kød og fedt på. Ellers bliver alt andet skåret fra som småkød og derefter hakket.

Især det hakket kød har skabt frustrationer ved pakning og nedfrysning. Jeg syntes ofte at der kommer huller i fryseposerne, nok fordi min fryser er lidt for fyldt og de forskellige poser bliver behandlet lidt hårdt, men resultatet bliver oftest kød med frostskader og poser som ikke ser særligt appetitlige ud!

Med en vakuumpakker får man ikke bare kød med mindre luft i, men også de mere slidstærke vakuumposer som sikrer bedre beskyttelse mod en formentligt overfyldt fryser…

En af mine gamle forsøg på at fryse hakket kød. Posen er fuld af luft og med små huller rundt omkring!

Et nyt trick jeg lærte i år, er også at presse hakket kød så fladt som muligt inden vakuumpakningen, for så for man ikke bare tømt mere luft ud, man sikrer også hurtig nedfrysning og hurtig optøning!

Hvis du lige står og mangler en vakuumpakker, så kan jeg varmt anbefale en ”Häws” pakker fra www.jagtogvildt.dk!

Den er endda på tilbud lige nu til bare 799 kr.

Knæk & Bræk!

 

 

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top