skip to Main Content
Jeg er jæger!

Jeg er jæger med hele mit hjerte! Jeg blev opdraget med jagt fra jeg var helt lille og har gået i min fars fodspor lige siden at jeg overhovedet kunne følge med ham. Han har lært mig alt om jagt og naturen og han er helt sikkert min rollemodel som “rigtig jæger” og naturmenneske.

Jeg interesserer mig for og brænder for alle jagtformer og alt hvad jagten også indeholder af aktiviteter. Jeg er vild med alle jagthunde (også labradorer selvom deres temperament ikke helt er noget for mig!) og går meget op i vildt og terrænpleje for så vel de vilde dyr som de udsatte. Al natur og især fugle interesserer jeg mig for og jeg kan ikke lade være med at kigge på fugle alle steder jeg kommer og går om det så er en lille rødkælk eller en ganske almindelig måge.

Jeg har rejst flere gange på jagt i udlandet og har stadig drømme om mange eksotiske ture ligesom et andetræk i det danske efterår stadig får min puls op.

Mit hjerte banker dog særligt for jagten på de vilde fugle såsom ænder og snepper. Dels fordi at det er så uforudsigelig jagt men også pga. det tætte samarbejde med hundene, som skal være på plads. Hundene har et helt særligt plads i mit hjerte og jeg elsker at se velopdraget ivrige jagthunde. Jeg har selv tre hunde; en lille ruhåret gravhund (Molly 12 år), en FT-springerspaniel (Mille 10 år) og en ruhåret hønsehund (Maddie 9 måneder). Lille Molly er desværre blevet pensioneret fra jagten da hendes lunger ikke længere kan klare at drive med vildtet. Hun nyder nu tiden med at skælde de to store hunde ud, når hun altså ikke ligger foran brændeovnen og varmer sig.

Jeg bruger meget tid på at træne med de to store hunde og jeg vil næsten lige så gerne være på jagt som hundemand som jeg vil være skytte.

Mit årlige jagt-højdepunkt er når min far og jeg tager på sneppejagt hos gode gamle venner i det vestjyske. Disse ture betyder meget for mig og det er her at ens hundearbejde, skydetræning og forståelse af snepperne skal stå sin prøve!

Riffeljagt fylder ligeså meget som hagljagt og jeg er vild med den prøvelse hver eneste pursch udsætter en for. Jeg er ligeså meget trofæ jæger som oplevelsesjæger. Det perfekte trofæ skal ikke blot være pointmæssigt stort, men historien skal også gerne være god når trofæet hænger på væggen.

Der er få dyrearter jeg IKKE ville jage men på den liste står der dog: Giraf, Zebra & krokodille. Tilgengæld ved jeg godt hvad den allersidste jagt skulle byde på, hvis man fik muligheden for at vælge: Sneppejagt med gode hunde og min far som makker…

Back To Top