skip to Main Content

Hvem skal vinde en skuldermontering?

_MAS6459

Så gælder det! Nu skal vi finde vinderen af konkurrencen om en gratis skuldermontering, udført af Trophy Art!

Tusind tak og stort tillykke til alle de jægere, som har indsendt billeder af deres danske bukke til mig. Der har været mange debutbukke, en hel del bue-bukke og jeg ville ønske i alle kunne vinde og at alle de gode historier kunne blive delt her. MEN, der kan jo kun være en vinder og nedenfor kan i se de tre billeder som jeg har udvalgt, tilfældigt. Afstemningen vil foregå på min facebook side og i skal bare like det billede i syntes der skal vinde. Der er ingen krav om størrelse på bukken, kvalitet af billedet eller om der var en kort eller lang historie… Det er helt simpelt, op til jer og hvad i syntes…:)

Afstemningen slutter næste søndag, d. 31.7.16 kl. 18!

DELTAGER # 1:

bukkejagt
En debutbuk er altid noget særligt!

Dette billede og denne historie er indsendt af Mathis Olesen. Han skriver selv:

Hej jeg hedder Mathis
Jeg skød denne buk den 16. Maj om morgenen.
Jeg havde ligeså lige, Fået riffelprøven dagen inden, det var en køretur på 2 en halv time. For at nå det til den 16 maj.
Jeg bestod, til punkt og prikke og alt var som det skulle være. Jeg stod op og tog på jagt. Klokken 5:55 kom denne fætter ud. Ca 100 Meters afstand, den havde travlt med at komme over i naboen raps, så det måtte blive et lidt forhastet skud. Men den faldet i skraldet. Og jeg kunne ånde lettet op. Min aller første buk.

DELTAGER # 2:

bukkejagt
En stolt jæger med en fin buk!

Denne historie er indsendt af Christina Møller. Hun fortæller:

Hej Jacob
Jeg skød min 2. Buk den 16. Maj kl 7.35
Jeg sad i et gammelt Egetræ i 25 min så kom han løbende over marken stillede sig ved det næste læhegn og begyndte at spise blade 😊
Ude på 130 meter, blad skud, han forsvandt i et splitsekund fra min kikkert. Jeg fik voldsom bukkefeber efter skuddet😳😳😳 ups tænkte jeg 😨 kravlede ned fra min plads og gik bekymret ned mod den plet jeg havde spottet hvor han stod.
Han lå 15 meter inde på den næste mark som heldigvis også er vores 💪💪💪
Han var afgået ved døden og tak skæbne for det for min kniv lå ved træet…

Jeg ville elske at få ham skuldermonteret 👏👏

DELTAGER # 3:

Bukkejagt
En glad buejæger!

Den sidste deltager er Anders Østen Bjerge. Han skriver:

Hej Jacob.

Nu måtte jeg sørme også deltage i din konkurrence 😉

Diana smilede allerede til mig den 16. maj om aftenen. Bukken er skudt nede ved Næstved på familiejagten hos mine forældre. Det er en fast tradition i vores familie at mødes dagen før d. 15 og hygge op til d. 16. For min brors og mit vedkomme nyder vi naturen natten til den 16 maj i vores hængekøjer.

Det er næsten altid et lotteri om hvor det er bedst at sidde d. 16. Men de sidste par år har vi haft faste pladser. Min far og storebror nyder stadig bukkejagten med riflen, hvor jeg dog kun efter en enkelt sæson med riffel drog ud med buen i stedet. Dette har jeg nu gjort de sidste par sæsoner og oplevelserne er stadig enorme. Bukkene viste sig allerede fra morgenstunden den 16 og 10 min før skydetid stod den første buk inden for skudafstanden. Dog skulle det ikke løkkes før om aftenen hvor jeg på vej ned til tårnet sniger mig ned i gennem rapssporet hvor jeg halvvejs stopper som et bræt da jeg spotter en ræv der ligger i en lysning inde i rapsen ved siden af sprøjtesporet og nyder solen. Der går dog ikke mere en 1,5 sekund før den aner uråd og forsvinder ind i den tætte raps.

Jeg fortsætter ned til tårnet rundt om energipilen og nyder synet af daggamle fejninger på alt fra 20-80cm fejninger. Eftermiddagen skrider frem og jeg ser et par råer og de 2 gaffelbukke, hvor den ene gerne skulle blive mit trofæ. Pludselig ved en 17:30 ser jeg den ene gaffelbuk jagte rundt med den anden. De løber lige ned forbi mit tårn, men uden nogle chancer. Der går en cirka 5 min og så viser den fine gaffelbuk sig langs med skoven 20 meter fra mig og tager en tur rundt om busken. Jeg trækker buen første gang, men han kommer for langt væk fra mig og jeg slækker igen. Et halvt minut senere kommer han ud samme sted igen og denne gang esser han af bladene på busken. Jeg trækker buen, ser i gennem peep’et og finder 20 meter pinden i mit sigte. Placere mit sigte mod målet og slipper pilen. Fornemmelsen var god, der var gennemskud og pulsen banker derud af. Dog bliver jeg i tvivl om pilen sad lidt bagligt. Jeg gir mig god tid og venter en halv time før jeg går ned til skudstedet. Pilen var en anelse rød men samtidig lidt grønlig. Jeg tænker i først omgang at jeg har lavet et mave skud men ser alligevel en del sweiss og ingen tegn fra maveindhold. Ved nærmere eftertanke tror jeg mere på et leverskud. Jeg kigger forsigtigt efter sweiss og ser om jeg kan følge et spor, men kan kun se de første par meter.

jeg trækker mig stille og roligt tilbage for at ringe til en sweisshund for en sikkerheds skyld. Men imens ænser jeg at der er noget der bevæger sig 20 meter fra mig inde i skoven. Bukken har lagt sig langs med en væltet træ og kan ikke rejse sig. Jeg tager en drastig beslutning da jeg får en chok over at bukken ikke er forendt endnu, og den dårlige samvittighed begynder at dulme. Heldigvis havde jeg taget riflen med for en sikkerhedsskyld og fordi at der var mulighed for skud ud til knap 200meter fra tårnet. Jeg vælger at give bukken et fangstskud, da jeg var i tvivl om bukken kunne være i stand til at løbe videre hvis jeg nærmede mig yderligere. Pilen havde kappet leveren og den ene lunge og det var kun et spørgsmål om tid før den var forendt, men den havde alligevel formået at tage et skridt frem i skudøjeblikket hvilket gav det lidt baglige skud.

Selvom jeg havde lidt dårlig samvittighed, da dyret ikke var forendt lidt hurtigere, var det en kæmpe oplevelse endnu en gang at nedlægge en fantastisk sommerbuk. Og trods de mange timer foran skiverne, gummidyrene og 3D banerne, så lærer man hele tiden noget nydt og drager nye erfaringer.

 

Knæk og bræk til alle tre!

STEM HER!

 

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top