skip to Main Content

Udstyr til Azerbaidjan- div. grejer

21430546_10155042084684397_4136602477454392277_nSå er der kun 8 dage til afrejse til Azerbaidjan…

Jeg er så småt ved at have styr på alle mine grejer, riflen er skudt ind og jeg er begyndt at lægge det hele frem til pakning!

Ud over riffel, optikker, patroner, tøj og sovepose, så skal der faktisk forbløffende mange ting med i min rygsæk! Der er en masse sager som er helt essentielle og så er der også nogle temmelig vigtige ikke så essentielle stumper med i tasken… Når jagten foregår højt oppe på et stejlt bjerg, så er det vigtigt at have de rigtige ting med! Der er ikke mulighed for at hente det man har glemt og hvis det “bare” ligger i base camp, så er det formentlig stadig en dags march hver vej, hvor man IKKE går på jagt.

I min rygsæk påtænker jeg at have følgende ting med, kategoriseret i rækkefølgen: “Need to have” og “nice to have”:

NEED TO HAVE:

Vi vil formentligt blive udsat for en ret strabadserende og decideret hård jagtrejse! Vi skal ride og vandre langt oppe i de meget stejle bjerge og enten i varmt solskin eller kold regn/snevejr… Det betyder et ret hårdt slid på kroppen hvis alt går efter planen og en decideret farlig situation hvis noget går galt!

jagt i Azerbaidjan
Vigtige medicinal produkter!

Derfor er det første jeg pakker da også et lille førstehjælp kit! I dette har jeg forbindinger, plastrer, kompresforbinding, et par skinner til ben/armbrud, kanyler, rense servietter, sprit, redningstæpper, smertestillende piller og tabletter til at stabilisere maven!

Derudover har jeg forskellige plastrer til vabler, talkum til evt. slidmærker på lår eller baller (Meget anvendeligt når man bruger mange timer på en hest med en primitiv saddel!) og nogle væskestabiliserende pulver løsninger med. Pulver pakkerne indeholder salt, sukker, magnesium og alt muligt andet som er godt for kroppen og det er noget af det samme som professionelle idrætsfolk benytter for at kroppen kan restituere ordentligt og blive hydreret igen.

Jeg havde egentlig en drøm om også at tage et par nødblus og nødraketter med, men de strenge regler vedr. flysikkerhed gjorde at dette ikke var en mulighed! Én ting er jo ens egen sikkerhed og helbred, men den næste udfordring som kan ramme i bjergene, er at ens guide jo kan komme til skade! Hvis man pludselig står timevis fra base camp eller ens spike camp og guiden falder om eller kommer til skade, så er det vigtigt at man både kan første hjælp, men også at man ved i hvilken retning man skal søge for at komme hjem, eller få hjælp! Derfor er der da også altid et kompas i min taske og jeg forsøger altid at have styr på hvor vi er på bjerget i forhold til sidste camp…

Ud over sikkerheds stumperne, så har jeg også forskellige knive, lygter, pandelamper og så en yderst vigtig genstand, nemlig min Camel bag! Dehydrering er en seriøs udfordring og det er super vigtigt at indtage meget vand! Især ved hård jagt i bjergene hvor man hurtigere dehydrerer!

jagt i Azerbaidjan
Camel bag, kompas, knive og lygter…

Camel baggen er jo sådan set bare en vandbeholder, men det smarte ved den er at mundingen er fastspændt på rygsæk selen og derved er det nemt at drikke i løbet af dagen… Hvis man blot har en vanddunk, så er den typisk pakket ned i rygsækken og derved skal man stoppe op og tage rygsækken af, hver gang man skal have en tår vand. Det ved jeg fra erfaring at jeg ikke får gjort når jeg enten kravler op af et bjerg eller sidder oppe på en hest, for slet ikke at tale om når man indleder pürschen mod dyrene…

Sidste genstand i denne kategori er måske en ting som mange ville mene skulle høre under “nice to have”, men efter mine erfaringer fra Kirgisistan, så ved jeg hvor vigtigt det er at have müslibarer og chokolader med på bjerget! Den lokale frokost som man bliver tilbudt på bjergsiden, hvis der overhovedet er tid til det, er ikke altid den mest appetitlige! Hvis man endda har fået det samme tilbudt til morgenmad, så løber man altså tør for kræfter i løbet af dagen. Derfor skal der altid ligge en stak müslibarer og chokolader i min rygsæk, for de er gode at spise i de små pauser man har og derved får man lidt sukker og noget fyld i maven…

jagt i Azerbaidjan
Müsli barer købt hjemmefra og suppleret med chokolade fra lufthavnen, har jeg altid noget at spise…

NICE TO HAVE:

KAFFE! Det er ikke den bedste drik at tylle i sig når man bakser rundt oppe i højderne, men jeg er en af den slags mennesker som ikke rigtig kan fungere uden en morgenkaffe! I Azerbaidjan drikker de meget the og det er også bedre at drikke end kaffe, men jeg kan ikke vågne uden min kaffe..:) For at være sikker på at jeg kan få min morgenkaffe, har jeg taget mine egne små portionspakker med!

jagt i Azerbaidjan
Hæld kogende vand i pakken og vupti: så er der friskbrygget kaffe!

Maden er som tidligere nævnt, lidt et usikkert punkt og inden vi har skudt en Tur, kan vi blive udsat for temmelig kedelig dåsemad… Derfor har jeg også taget et par frysetørret poser mad med, som kan sikre at jeg får noget solidt mad i maven! Med tilføjelsen af lidt Aromat krydderi, så ender det faktisk med at smage helt godt! Udover regulære måltidsposer, så har der da også sneget sig et par desserter med..:)

jagt i Azerbaidjan
Aromat kan redde alle måltider..:)
jagt i Azerbaidjan
Uden mad og drikke…

Lommelærken… Alkohol på jagt og særligt i bjergene, er ikke noget jeg syntes skal blandes sammen, men at tage en lille slurk whisky med guiden når drømmetrofæet er i hus, er altså en helt særlig oplevelse… I Kirgisistan kunne vi nærmest ikke kommunikere med vores guider. En af dagene hvor vi havde siddet bag en stor sten og ventet i flere kolde timer, tilbød jeg dem en lille slurk fra min lommelærke. Det smil og den stemning den skabte var helt ubeskrivelig! Jeg tror aldrig at de før har smagt en 16 års Lagavulin whisky og det skabte da også både glæde og nogle hostende grineflip…

Hvis det hele går helt galt og jeg ligger med åbent benbrud, så kommer den lommelærke nok også til at virke fint som bedøvende medicin…

Nu er min rygsæk da også ved at være fyldt godt op, men der er heldigvis stadig plads til patroner, optik og riflen…
Meget mere om disse emner lidt senere på ugen…

I dag, kun 8 dage tilbage…

Knæk & Bræk!

 

 

This Post Has 2 Comments
  1. Hej Jacob super artikel. Vi er tre gutter afsted nær Oguz, Aserbajdsjan i uge 40. Så din huskeseddel er meget relevant for os. God tur og k og b.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top