skip to Main Content

Premieremorgen

17109_10152975956104397_8862526051827257011_n
Udsigten fra tårnet. “Kabel-lejemarken” var kold og tom for råvildt!

Morgenen var overskyet og faktisk temmelig kold-Ikke fordi temperaturen var lav, men vinde var strid og kølig!

Jeg startede morgenen med at pürsche mig rundt om det område jeg havde fået tildelt ved lodtrækning. Det lille skovstykke som er hjertet af mit, område “3” var omkranset af en mark på hver side. Den første mark som jeg sneg mig forbi var ved første øjekast tom for råvildt. Efter at have stået og kigget lidt i kikkert, dukkede der et par øre op af det knæhøje hvede… En rå! Kort efter endnu et hoved og dette viste sig at være en ung spidsbuk. Jeg sneg mig forsigtigt videre uden at hverken råen eller den unge buk opdagede mig.

På den anden side af skovstykket stod der et tårn, som jeg nåede hen til og kravlede op i. Herfra havde jeg en storslået udsigt over “Kabel-lejemarken” men da vinden blæste kold luft hen over, var den helt tom for råvildt! Jeg sad lidt i tårnet og nød fuglekvidren og den helt særlige følelse af at være vidne til skoven stå op. Det ER bare en særlig fornemmelse at være i skoven på en premieremorgen!

Jeg er ny mand i dette konsortie på Lolland og var ankommet til jagthytten i fredags, i tide til formandens tartarmad med fadøl. En skøn tradition som denne fasttømret gruppe har holdt fast i, i mange år. Hyggeligt selskab, pragtfuld mad og med forventningens glæde i kroppen blev det hurtigt sent og røverhistorierne fløj rundt i den propfyldte hytte!

10432550_10152975956229397_368035682973988377_n
Nyskænket fadøl og tartarmad, bliver det bedre?!

Efter at have siddet en lille halv time i tårnet, besluttede jeg mig for at pürsche tilbage til den østlige mark igen, hvor der var læ for den kolde vind. Den unge buk og råen gik stadig og spiste ude midt på marken og nu var der også stødt en ung, ufejet spidsbuk til selskabet. Alle tre dyr så fine ud i kroppen og gik og nød livet. Jeg stod og kiggede på den lille spidsbuk da den pludselig satte i fuld spurt lige hen i mod skovstykket! Jeg kiggede hen over håndkikkerten og opdagede en større buk komme spurtende efter den lille buk… Da de når skovstykket stoppede den fine 6-ender op og begyndte hidsigt, at feje på alle de små buske og træer han kunne finde! Mens han i fast tempo gik tilbage mod den modsatte ende af marken, spekulerede jeg som en gal på hvordan jeg kunne komme tættere på! Vinden var dårlig, da jeg var nødt til at gå igennem skovstykket for at komme tættere på. Vinden ville bringe min fært lige ud på marken og bukken ville helt sikkert opdage mig… Men som det gamle ordsprog siger: “Hvo intet vover…” Jeg sneg mig forsigtigt igennem skoven, over væltet træstammer, under stikkende grangrene og over små bække, men da jeg forsigtigt stak hovedet ud af skoven var marken tom og bukken var væk! Jeg stod længe og kiggede i kikkerten, for at se om han havde sat sig ude i marken, men der var intet at se…

Efter ca. 40 minutter gav jeg op og besluttede mig for at gå tilbage mod bilen for at køre til hytten. Jeg blev straks ramt af en skuffelse over den mislykket jagt, men den forsvandt hurtigt da dette jo blot var den første morgen på en lang sæson! Jeg glæder mig til at lære dette revir bedre at kende og forhåbentligt at se masser af bukke…

På vejen op til bilen mødte jeg Bo, som havde området som stødte op til mit, på den nordlige side-lige der hvor bukken højst sandsynligt var gået ind… Vi snakkede et par minutter og fortsatte så hver vores vej… Lige da jeg nåede hen til bilen lød der et smæld fra Bo’s lyddæmper! Jeg nåede lige at tænke at det nok var 6-enderen… Det viste sig senere at det VAR det!

Således sluttede min premieremorgen, på dette nye revir, men i aften tager jeg ud igen og denne gang med en fotograf så vi forhåbentlig kan filme en vellykket jagt.

Hvordan forløb din premieremorgen? Skriv din historie nedenfor…

11209588_10152975955934397_4159217592480132972_n
Det samlet resultat: 5 bukke!

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top