skip to Main Content

Mine hunde

IMG_4144Hjemme hos mig bor der tre skønne hunde.

304047_10150277256524397_1039734242_n
Lille Molly på 12 år

Molly
Molly er en lille mini-ruhåret gravhund. Hun har aldrig været brugt til rævejagt men hun kan apportere fint i vandet og driver gladeligt med fuld hals. Eller det vil sige det gjorde hun, for i dag er hun pensioneret og tilbringer det meste af hendes tid med at ligge i solstråler eller foran brændeovnen. Hun har haft en svær omgang lungeorm og hendes små tyndslidte lunger gør at hun ikke længere kan klare at blive så ophidset. Den sidste jagt hun var på drev hun med noget råvildt i over en time og da hun blev samlet op hyperventilerede hun voldsomt! Jeg kørte hende straks til dyrlægen og hun var indlagt i et par dage. På anden dagen sagde dyrlægen til mig at jeg nok ikke skulle regne med at hun ville klare den, så da hun blev udskrevet dagen efter, besluttede vi at hun ikke mere skulle gå på jagt! Lige for tiden bruger hun meget tid på at fortælle den store ruhår, Maddie hvem det er der bestemmer derhjemme..:)

374076_10151116323584397_1242231014_n
Mille på 10 år

Mille
Mille er en FT-Springer spaniel. Hende købte vi lidt i panik efter vores gamle ruhårethønsehund døde alt for tidligt af kræft. Jeg var egentlig på udkig efter en lille lav brun og hvid springer men blev lokket til Ølstykke for at kigge på nogle salgsklare hvalpe… Med hjem i bilen sad lille Mille, sort og hvid og allerede lidt for langbenet og spinkel! Jeg har nu aldrig fortrudt købet af hende, for hun er en drøm at arbejde med og hun vil virkelig gerne gå på jagt og i en sådan grad at hun ikke selv kan finde ud af at sige stop. Hun er flere gange drattet om af udmattelse og en enkelt gang blev jeg endda nødt til at bære hende op til bilen efter en andejagt hvor hun gik helt sukkerkold!
Jeg har skudt mine fleste snepper henover Milles ivrige hale og hun er med mig på alle de fuglejagter jeg kommer på!
Hun er stadig vild med at apportere og jeg træner med dummyer næsten hver dag. For Mille er det nemlig lige meget om vi er på jagt eller leger at vi er på jagt, hun vil bare gerne bestille noget sammen med mig!

IMG_4151
Maddie på 10 måneder

Maddie
Maddie er en sort og grå Ruhåret hønsehund. Hun er allerede blevet en kæmpestor hund og meget afholdt af resten af flokken. De to gamle hunde synes dog stadig at hun kan være lidt belastende og det er da også helt tydeligt at al den hvalpe energi stresser dem lidt. Jeg træner benhårdt med Maddie og lige nu går det meget på lydighed, apportering og lydighed! Jeg begyndte egentlig også på noget sportræning, men følte at tiden var bedre brugt på lydighed. Hønsehunde løber hurtigt og er modige selvsikre hunde. Jeg vil have at Maddie er helt lydig inden hendes verden bliver fyldt med alt for meget jagtlyst. Ligeledes skal apporteringen være på plads, for hun SKAL være en trofast apportør. Hun tegner rigtig godt og jeg er sikker på at hun bliver rigtig god, selvom at apporteringen driller lidt, det er som om hun ikke rigtig gider de dummyer…
Jeg har også lige skulle vænne mig til at bruge en lidt anden tone end overfor Mille. Maddie har helt klart et andet sind og hun skal til tider have tingene forklaret lidt mere håndfast og mere konsekvent.
Jeg kan næsten ikke vente til at skulle forsøge at skyde den første sneppe som Maddie har fast stand for… Hvis hun så også gider at apportere den efterfølgende er vi nået i mål!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top