skip to Main Content

En lørdag morgen

IMG_5769I morges stod jeg tidligt op! Jeg kørte hjemmefra så jeg kunne vær på plads ved vandhullet 2 timer før solopgang!

Jeg har aldrig rigtig dyrket morgentræk på ænder men i dag skulle det være. Vi har på Vejlø et vandhul som vi kalder “Rævekurt”. Her sidder der tit mange krikænder når vi starter den første såt på fællesjagterne og en af de gamle rutineret jægere fortalte mig engang at dette hul var et rigtigt “morgenhul”…

Jeg ville på plads tidligt da jeg ikke kender hullet særlig godt og der skulle også være tid til at udsætte de tre lokkeænder. Jeg har altid de tre lokkere med på træk og jeg har en fornemmelse af at det hjælper lidt, selv når ænderne kender hullet og kommer for at æde kornet på den lille platform.

Jeg ankommer i buldermørke og parkerer inde i skoven. Regnen siler jævnt ned og jeg genovervejer lidt min beslutning om at tage alle tre hunde med… Molly er i forvejen ikke vild med at sidde og vente men slet ikke da, hvis det regner! De kigger dog alle tre MEGET forventningsfulde på mig da jeg åbner baggagerummet og de får lov til at komme ud. Mille og Maddie stryger straks ned til vandkanten og Molly forsøger at følge med i det våde græs.

Både Maddie og Molly syntes det er mærkeligt at plastiklokkerne ikke skal hentes efter at jeg har smidt dem midt ud i søen! Mille er dog mere rutineret og sidder pænt og venter ved min rygsækstol..:)

Efter at de har slået sig til tåls med at de ikke skal hente lokkerne, sidder vi nu klar i mørke og regnvejr! Der er et par minutter til skydetid og Molly er allerede utilfreds! Hun begynder straks at æde alle brændenælder, græsstrå eller siv som hun syntes er i vejen og da hun endelig er tilfreds kigger hun stift på mig og begynder at pibe… Trækjagt er IKKE noget der behager en gammel gravhund!

IMG_5765
De to store kigger efter ænder, Molly vil gerne videre..:)

Efter en halv times tid kommer der en flok på 5 gråænder. De smider sig midt i søen og jeg kan ikke nå at skyde til dem! Jeg sidder helt stille og prøver at berolige Maddie som er helt oppe at køre… Ænderne sidder med lange halse midt i søen og prøver forsigtigt at rappe til deres 3 “plastikvenner”. Da der jo ikke kommer noget svar lugter de lunten og flyver lige væk fra mig. Det er stadig mørkt men jeg syntes jeg har godt hold på den yderste og skyder!

Jeg kan ikke høre den falde ned men jeg markere stedet så godt som jeg kan og må eftersøge den når det er blevet lyst… På trods af dette lovende tegn, kom der ikke flere ænder. Da det er blevet helt lyst og solen er stået op går jeg over på den anden side for at søge efter den påskudte and. Alle tre hunde får lov til at søge frit og efter ca. 20 minutter hvor alt er gennemsøgt må jeg erkende at det var en forbier. Især Mille og Maddie har søgt rigtig godt og jeg er meget tilfreds med Maddie, som faktisk søger flot selvstændigt og ikke bare løber Mille i haserne. Maddie reagerer godt på mine vendefløjt og jeg ville have elsket at hun havde fundet den and! Tilgengæld fandt hun til sidst “helt tilfældigt” en Dummy midt i nogle siv. Den apporterede hun fint og så var alle glade..:)

IMG_5781
Kontrolskydnings kittet.

Jeg fik læsset alt grejet i bilen og kørte derefter hen til en stor mark hvor planen var at kontrolskyde min gamle Mauser. Jeg skal på drivjagt i Sverige på fredag så det er altid rart lige at sikre sig at alt er som det skal være. Jeg satte den lille kasse med den specielle Aimpointskive op på 25 m. og skød to skud med en RWS Brenneke kugle på 12,8 g. De skud sidder oveni hinnaden men noget lavt. Det passer meget godt på kun 25 meter så jeg lader op igen men denne gang med min foretrukne RHINO kugle 11,9 g. Disse to forskellige patroner skyder nærmest identisk og de to nye skud sidder da også fint oveni de to oprindelige. Derefter sætter jeg kassen ud på 80 meter og skyder igen med RHINO kuglen. Jeg er ikke rigtig tilfreds med RWS kuglen da jeg for en del år siden skød en kronkalv to gange UDEN gennemskud og kun en lille smule sweiss til følge! Dyret gik kun 30 meter med to perfekte skud placeret på bladet men jeg vil gerne have gennemskud og gerne med et fornuftigt udgangshul! Altså er disse Brenneke kugler ikke gode nok da de går i stykker og ikke bevarer deres oprindelige vægt eller form!

På 80 meter er skiven et meget lille mål men ved at stille helt ned for den røde prik i Aimpointen lykkedes det alligevel at få afgivet et godt skud.

Kuglen rammer lige lidt til venstre for centrum og det er jeg godt tilfreds med. Så er riflen og nok nærmere jeg, klar til Sverige og jeg glæder mig! Der skal skydes kronvildt, dåvildt og svin! Jeg elsker drivjagter og glæder mig meget til at opleve det på et godt svenskt revir. Bare rolig, der skal nok komme en historie fra den tur..:)

IMG_5779
de fire første skud sidder fint samlet men lidt lavt. Det sidste på 80 meter bliver ikke meget bedre!

Denne morgen afsluttes med en lille køretur rundt i skoven hvor der stadig er rigeligt med fasaner og jeg får da også set de to havørne som holder til i skoven. De sad, nok ikke helt tilfældigt, lige ved en af vores større fasanudsætninger men fasanerne gik roligt rundt på vejen og spiste korn, så de store ørne er nok ikke den største trussel mod vores flotte fugle.

Jeg kørte lidt træt, men dejlig naturmættet hjemover og undrede mig igen over den følelse jeg har når jeg kører tomhændet hjem fra en jagt. Selvfølgelig ville jeg da gerne have ramt den and og jeg havde da også drømt om at der skulle være kommet flere ænder men på trods af dette har jeg haft en skøn morgen og hundene ligger omme i deres bur og rumsterer. De har også haft en fest!

Det er ikke resultatet, målt på antal af vildt nedlagt, nej-det er det samlet resultat af oplevelsen der gælder!

Knæk & bræk og god weekend!

 

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top