skip to Main Content

Apporteringstræning

IMG_4226Jeg træner apportering med Mille og Maddie næsten hver dag.
Mille er naturligvis meget rutineret men det skader ikke at hun bliver holdt skarp og så synes hun jo også at det er smadder sjovt! Maddie derimod skal opmuntres lidt, for hun synes ikke det er det sjoveste i hele verden at skulle apportere de gamle dummyer! Det hjælper vildt meget at først lade Mille apportere og derefter Maddie. På denne måde bliver Maddie trænet i at sidde stille når hun ikke skal bestille noget og så bliver hun motiveret af at se Mille apportere. Jeg veksler mellem alle de forskellige dummyer jeg har og det er med både smidte dummyer, skjult udlagte, synlige udlagte og nu også en dummy smidt foran hunden når den er på vej tilbage med en apportering. Dette er især en vigtig øvelse da jeg synes at der er få ting ligeså irriterende som en hund der smider fugle for at apportere den sidst skudte! Ligeså snart at Maddie får lidt mere lyst til at arbejde med dummyer skal vi begynde at træne med markeringer. Både for udlagte men også for skjulte dummyer. Jeg vil starte med at udlægge to synlige dummyer for derefter at diktere overfor hende hvilken én jeg vil have hentet først. Jeg sætter mig ned og peger med krop og arm på den der skal hentes samtidig med at jeg forsøger at skærme den anden dummy med min krop. Når den første er kommet hjem skal hun så sendes på den anden. Her er udsendelsen endnu vigtigere og jeg peger tydeligt med krop og arm og nu skal hun jo også huske hvor den anden ligger… Dette er svært for Maddie og hun vil typisk løbe til det første sted..:)

IMG_4240
Variér gerne i apport emnerne. En gang imellem bruger jeg også en tom 1/2 L sodavandsflaske…

Når dette er på plads og Maddie har forstået hvad det går ud på, skal denne øvelse varieres med udlagte og smidte dummyer. Til sidst kan man forsøge sig med at udpegningen bliver mere og mere diskret og til allersidst kan det være små markeringer med hænderne. Efter dette skal vi arbejde på den lange skjulte udsendning, men det er et kapitel for sig som vi forhåbentligt snart kommer til.
Mille har aldrig rigtigt lært at apportere siddende men hun afleverer blot til min hånd. Hun smider ikke bare dummyen men vil stå med den til jeg tager imod. Maddie har lært at sætte sig og hun bliver siddende helt fint med dummyen indtil at der er helt ro på og så får hun lov til at aflevere. Når jeg bruger dummyen med kaninskind kan hun godt finde på at tygge eller ruske i skindet og det er naturligvis IKKE i orden! Når hun gør dette forsøger jeg med lidt brummende stemme og en løftet pegefinger at gøre hende opmærksom på at dette ikke er tilladt. Det er lidt fintfølende da jeg jo heller ikke vil skabe dårlig stemning omkring apporteringen da hun i forvejen er lidt tøvende… Det er sjovt som en løftende pegefinger lige skaber lidt fokus og så er nøglen ikke at tage imod apporteringen indtil der er helt ro på… Vi sidder ofte lidt længere hvor jeg bare aer hende på brystet for at skabe den helt rigtige stemning.
Vi er også i fuld gang med vandapporteringen og det går rigtig godt. Til at starte med var Maddie ikke så tryg ved at svømme, men igen er Mille til stor hjælp. Ved at sende Mille ud i vandet og bare svømme rundt, fik Maddie endelig fundet mod til at følge efter og nu springer hun ivrigt i vandet og apportere fint op ad vandet. Nu mangler hun bare lige så meget mod som Mille til at kaste sig ud fra broer og kanter…

IMG_3259

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top