skip to Main Content

Min første polske buk

bukketrofæ

Maj 2008.

Endelig skulle jeg til Polen! Hele min barndom og ungdom havde jeg læst og hørt om Polen og for mig stod det som det “forjættede land” for jægere! Jeg skulle sammen med Steen Andersen til det sydøstlige Polen og destinationen var Pankow!

Vi skulle lave en klassisk film om bukkejagt og spændingen var ved at eksplodere i mig!

Jeg kørte sammen med min fotograf, Mads Grage og Steen og den anden fotograf, Christian Ravn kørte sammen. Destinationen var som sagt det sydøstlige Polen og det var en LANG køretur! Jeg husker den dog ret tydeligt da der skete noget meget dramatisk på netop denne køretur!

Mads og jeg havde blot indtastet adressen, i Pankow, på GPS’en og så kørte vi ellers bare… Lidt efter midnat kørte vi på nogle små veje dybt i de Polske skove og på et tidspunkt trillede vi ned af en grusvej langs med et stålgitter hegn, som mest af alt lignede noget som omkranser en kirkegård i en gyserfilm! Det var varmt og mit vindue var helt rullet ned. Jeg kørte med armen hængende ned fra karmen, da der pludselig var en hel flok gøende og snappende hunde rundt om bilen! De snerrede og gøede og jeg nåede lige akkurat at få armen ind i bilen, inden en stor sort hund havde bidt mig! Jeg kørte alt hvad jeg kunne og mens Mads og jeg råbte i munden på hinanden om hvor jeg skulle køre hen, bumlede bilen dybere ind i skoven…

Hundene stoppede vist jagten efter et par hundrede meter, men vi kørte langt før farten blev sat ned og vi begyndte så småt at grine lidt fjoget til hinanden. Grineriet stoppede dog brat da vi kom rundt om et sving og i bilens lygter så vi, herinde midt i en mørk skov, en lille sø med en parkeringsplads-lignende græsplæne… På denne plads holdt der to store sorte Audier og rundt om bilerne var der 4-6 hatteklædte og frakke-påklædte mænd! Tankerne i mit hoved handlede udelukkende om at vi var ved at forstyrre en eller anden gangster handel med stoffer, våben eller kvinder og den stakkels Opel jeg kørte, fik endnu mere gas og vi fløj forbi gruppen af mænd! Jeg så ikke hvordan de reagerede, da jeg koncentrerede mig om at finde skovvejen imellem træerne. Mads blev ved med at sige: “kør, kør, kør!” og jeg kørte alt hvad jeg kunne…

Efter et par kilometer kom vi pludselig til et jernbanespor! Skinnerne lå på en forhøjning så vi kunne ikke køre over! Vi anede ikke hvor vi var og vi vidste heller ikke om “gangsterne” var efter os! Jeg kunne ikke køre frem og jeg kunne intet se bagude… Vi blev nødt til at bakke, men så blev Mads nødt til at gå ud af bilen og dirigere mig… Det ville han absolut IKKE! Mens vi diskuterede i bilen, fandt jeg min dolk frem og overvejede at samle og lade riflen! Vi var simpelthen så bange og jeg kan ærlig talt ikke huske hvordan vi kom videre men et par timer senere mødtes vi med Steen og Christian på en tankstation og DEN kop kaffe vi fik, smagte godt!!! Steen og Christian kiggede på os med åben mund og vilde blikke da vi fortalte dem hvad der var sket… Jeg tror faktisk ikke at jeg nogensinde før, eller siden, har været så bange!

Vi ankom til reviret tidligt næste morgen og den efterfølgende dag gik mest af alt med at sove og pakke grej ud…

Morgenens jagt gav ikke noget resultat, da vores guide lige skulle forstå at det at lave jagtfilm jo indebar at kameraet og fotografen faktisk var vigtigere end mig, skytten! Vi så masser af bukke og mine drømme om at de polske skove var fulde af vildt, blev til fulde opfyldt! Guiden tog dog ikke hensyn til den langsommelige proces med at få kameraet på stativ, få stillet fokus osv… De fleste bukke vi pürschede efter kom vi alt for tæt på og når Mads var klar, var bukken for længst løbet… Aftenen tilbragte vi i et tårn hvor vi kiggede ud over en lille græseng med unge træer hele vejen rundt. Det var varmt og skoven var stille… Der kom en god buk ud af skoven, men inden at jeg og kameraet havde hold på den, forsvandt den igen.

Bukkejagt
Der var ikke meget plads i tårnet med kamera, stativ og tre mennesker! Mads ser dog ud til at nyde det!

En time senere kom den dog ud igen og gik og spiste mellem de unge træer. Det var første jagt for Mads og vi hviskede hele tiden forsigtigt til hinanden, mens bukken gik igennem træerne. Da den endelig stod frit og Mads havde stillet fokus, skød jeg og bukken faldt sammen hvor den stod!

Min første polske buk var en realitet og straks kom bukkefeberen buldrende! Vi gik ned til bukken og den lå stadig med lidt fyrretræ i munden. Min polske guide udførte det fine polske ritual hvor han tog en gren fra et nærtstående træ. Derefter skar han et stykke af, som bukken fik i munden og resten af grenen strøg han over skudhullet og med hatten i hånden fik jeg overrakt grenen. Denne satte jeg straks i hatten og glæden og stoltheden over situationen delte vi alle tre et øjeblik!

bukkejagt
Selvom min guide var flink og sød, så smilte han ikke meget!

bukkejagt

Bukken var en køn lille 6-ender med masser af perler og den er en af de opsatser, på min væg, som jeg tit kigger på og husker tilbage på med glæde.

De næste par dage skulle byde på mange flere spændende situationer i de polske skove og de næste par måneders trofæ historier vil handle om netop disse oplevelser.

Hvis du har lyst, så kan man se filmen fra Pankow HER!

Knæk & Bræk!

bukketrofæ

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top