skip to Main Content

Julegaver…

Michael Seidenfaden
Michael Seidenfaden viste rundt og fortalte lidt om de bedste julegave ideer!

I denne søde juletid, kan der opstå det klassiske julegave problem… Hvad skal man ønske sig, eller hvad skal man give til jægeren i julegave!

Jeg gik, i dag, en tur til Aktiv Fritid i Køge for at få lidt inspiration. Sandheden er jo nok at jeg faktisk ikke mangler ret meget, hverken grej eller tøj! Dermed ikke sagt at jeg ikke straks blev forelsket i et par ting, som  alligevel, straks røg på min egen ønskeliste!

Udover mine egne ønsker, fandt jeg sammen med Michael et par gode gaveideer til både den erfarne jæger og nybegynderen. Nedenfor finder du 3 gode gaver til hver kategori!

Til den erfarne jæger:

skydestok
Med denne unikke stok i hånden, kan du være helt sikker på at der ikke findes en magen til!

Det første Michael Seidenfaden hev fat i, da jeg spurgte om han have et par gode gave forslag til den erfarne jæger, var en gammel klassisk “kæphest”, i bogstaveligste forstand! Han tog nemlig fat i en håndlavet, etbenet skydestok med en flot kronhjorte-gaffel i toppen. Selve stokken var lavet af hassel og jeg fik et nostalgisk stik, da jeg selv lærte at skyde med skydestok, med netop en stok i samme stil! Skydestokken bliver lavet i Tyskland og finishen var helt i top! Den findes i tre forskellige versioner, både som en lang stok og så med henholdsvis 2 og 3 delinger, så man også kan rejse med den.

Denne helt unikke stok koster 999,95 kr.

skydestok
Denne skydestok var med én deling.

Den næste gave hang lige ved siden af der hvor skydestokken stod og der er et tydeligt “look” tema som går igen…

patrontaske
En lækker lædertaske, med et lidt brugt og støvet look!

Michael hev nemlig patrontasken frem og snakkede om det her lidt slidte læder-look som jo gik godt i spænd med en gammeldags skydestok. Tasken var lavet af rigtig okselæder og kunne rumme ca. 100 patroner. Jeg bliver altid glad når jeg mærker den følelse som tyk ægte læder giver og den lidt slidte fornemmelse gav tasken et nærmest støvet look, som jeg syntes var lækkert.

Tasken koster 1199,95 kr. og er produceret af Härkila.

patrontaske
Der findes også et gevær etui i samme stil!

Den sidste gave i denne kategori, er også en klassiker, dog med et lidt moderne strejf.

sixpence hat
En moderne klassiker!

Sixpence hatten er nok en af de mest brugte jagthatte, men denne model var sat sammen af et patchwork af forskellige mønstre og farver. Mærket er MJM og de laver en masse forskellige hatte, med forskellig mønstre og farver. Jeg har selv et par stykker og formen på især deres sixpences er virkelig rar at have på!

Hatten koster 599,95 kr.

Til den nye jæger:

At købe julegaver til nyjægeren burde jo være nemmere end at finde en gave til den rutineret jægersmand! Den nye jæger er jo i sagens natur ny og derfor bør der være masser af grej som denne jo naturligvis mangler!

Michael og jeg fandt tre gode ting som den unge nye jæger måske mangler i skabet!

Jagtjakke
En pæn og praktisk jakke fra Deerhunter!

Den første gave var en ny jagtjakke fra Deerhunter. Denne jakke hed “Muflon” og så både pæn ud og var yderst gennemtænkt! Der var masser af praktiske lommer og med Deerhunters egen membran, så var det også en jakke som ville holde jægeren tør, selv i hård regn! Jakken havde indbygget små handsker og en af mine personlige favorit features, nemlig en stor rummelig “harelomme” i ryggen!

Jakken koster 2099,95 kr.

jagtjakke
Lækre farver og flotte detaljer!

En ny riffeljæger har helt sikkert brug for en skydestok og Michael tog min egen favorit frem, nemlig den dansk produceret Viper Flex!

Viper Flex
Den danske Viper Flex er efterhånden velkendt hos mange riffeljægere!

Denne skydestok har jeg efterhånden skudt meget med og jeg må indrømme at det i mine øjne er markedets absolut bedste skydestok! Denne burde stå på alle riffeljægeres ønskeliste, uanset erfaringen og alderen!

Viper Flex stokken koster 1499,95 kr.

Viper Flex
Denne skydestok er udstyret med et ekstra ben, “single leg” som koster yderligere 399 kr.

Den sidste gave til nyjægeren var en uundværlig genstand nemlig en jagtkniv!

jagtkniv
En smart og moderne kniv!

Denne kniv er også efterhånden en klassiker, nemlig den svensk produceret EKA “Swing blade”. Det smarte ved denne kniv, er at udover det normale knivblad, er der også en bugåbner. Denne har en afstumpet “spids” så man ikke kommer til at skære mavesækken op og den vil helt sikkert gøre den første opbrækning af et dyr, meget nemmere for den uerfarne jæger!

Kniven findes i sort, gul og orange og der følger en lille sikringsline med og en skede, lavet i kraftigt nylon.

EKA “Swing Bladen” koster 899,95 kr.

Min egen ønskeliste:

Selvom jeg egentligt ikke rigtig mangler noget, så må jeg indrømme at et par af ovenstående ting også kunne findes på min egen ønskeliste… Især EKA kniven!

Men derudover blev jeg lidt forelsket i følgende stumper:

Blaser etui
Det korte Blaser etui passer perfekt til min R93 Attache!

Jeg mangler faktisk et riffel etui! Dette etui er fremstillet af Blaser og er med vilje lavet kort, så det passer til de korte modeller. Min egen Blaser R93 Attache ville passe fint i dette og jeg håber inderligt at min hustru måske læser disse linjer…;)

Riffel etuiet koster 699,95 kr.

Lige da jeg kom ind i butikken, så jeg Barbours nye skjorter! Der var især én som jeg hele tiden vendte tilbage til og jeg glæder mig allerede til at tage denne skjorte på!

Barbour skjorte
Pæne farver og et klassisk mønster!

Jeg ved nemlig at selvom jeg måske ikke får denne i julegave, så ender jeg nok selv med at købe den! Farven og pasformen var perfekt og man kan jo altid bruge endnu en skjorte…

Skjorten koster 699,95 kr.

Mens jeg stod og beundrede skjorten kiggede jeg på en gammel klassiker, nemlig en Barbour oilskinsjakke! Da jeg var en lille dreng og gik med min far på jagt, havde alle jægere enten en oilskinsjakke eller en lodenjakke! Jeg har ejet mange oilskinsjakker og den velkendte duft og følelse af at tage jakken på, sendte mig straks tilbage til mine unge år!

Jakken var flot og havde fået enkelte moderne opdateringer fra dengang for ca. 20 år siden, men det var stadig den gode gamle jakke, som alle ved ser bedst ud, efter et par sæsoner…

Barbour Oilskinsjakken koster 2499,95 kr.

Barbour oilskinsjakke
Hvem har ikke haft en oilskinsjakke på?!

Her var der et par gave ideer og nogle af mine egne favoritter, jeg håber i får alt hvad i ønsker jer og hav nu en rigtig dejlig jul og et godt nytår!

Knæk & Bræk!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top