skip to Main Content

Husk det nu…

Screen Shot 2015-03-11 at 10.09.59
Forsiden af www.jagttegn.dk efter man har logget på med Nem-ID

Så er det ved at være tid til at indløse jagttegn og måske endnu vigtigere, tid til at indberette vildtudbytte for sæsonen 2014/15! I år, er det for første gang blevet et krav at indberette FØR man får lov til at indløse jagttegn! I mange år har det været frustrerende at se hvor få danske jægere som faktisk tog sig tid til at indberette deres vildtudbytte. Visse år var det knapt halvdelen af jagttegnsløserne som tog sig tid til dette og jeg tror mest af alt, at det var fordi disse personer fandt det besværgligt og det havde jo ingen mærkbar konsekvens… Den ”umærkbare” konsekvens, er dog at vores statistikker for nedlagt vildt i Danmark bliver misvisende. Denne statistik er vi jo de eneste som har ansvar for og indblik i og derfor er den kritisk for at få et overblik ved forhandlinger vedr. forvaltning af vores fælles natur. Som vores tidligere formand for Danmarks Jægerforbund, Ole Roed engang udtalte, så er jagttider IKKE til forhandling, de skal være baseret på viden og data!

Denne data var vi, som jægere, med til at forpurre når vi ikke ”gad” at melde vores nedlagt vildt! Derudover sendte vi et utrolig dårligt signal til resten af de grønne organisationer, når ikke engang halvdelen af os meldte tilbage…
DET, er heldigvis slut nu og processen er forbløffende nem!
Efter at have logget på med mit Nem-ID så kom jeg direkte til oversigten over indberetningerne.

Screen Shot 2015-03-11 at 10.10.44
Nem og hurtig oversigt!

Her kunne jeg se alle mine gamle rapporter og den aktuelle stod øverst, klar til at blive sendt afsted. Man kan faktisk føre denne rapport som en jagtjournal og altså løbende indberette, som sæsonen skrider frem.
Det er faktisk en god ide, da der ved flere af pattedyrene, er mulighed for at uddybe rapporteringen.
Der bliver spurgt ind til hvornår dyret er skudt, hvad køn, hvilken alder og til sidst vægten. Dette tager naturligvis lidt ekstra tid at udfylde, men taget i betragtning af at det jo giver en uvurderlig tilbagemelding om dyrenes tilstand og jægernes adfærd, så er det helt klart en god ide at tage sig den ekstra tid!

Screen Shot 2015-03-11 at 10.12.52
Vigtige detaljer ved nedlæggelse af pattedyr. Det giver god mening at tage sig tid til at udfylde dette!

Efter endt rapportering, så klikker man hen til ”betalinger” og så kan man betale for sit nye jagttegn. Enten med kreditkort eller via netbank.

Screen Shot 2015-03-11 at 10.16.25
Det tog mig kun ca. 10 minutter at fuldføre begge processer og som en bonus, fik jeg lov til at dvæle lidt ved min jagtjournal… Jeg nyder altid at kigge i den og med mine små kommentarer, så får jeg lov til at gennemleve specifikke situationer og oplevelser én gang til! Denne gang faldt jeg lidt i staver over min proptrækkerbuk (læs mere her: https://jacobkamman.dk/proptraekkeren/) og så det andetræk hvor svogeren lige akkurat skød én and mere end mig!
Jeg fik også lov til at tænke tilbage på den årlige sneppetur som trods et lidt sløjt resultat på blot 4 fugle, stadig vil stå lysende klart for mig på grund af naboens hjorteheld! (Læs her: https://www.jacobkamman.dk/sneppeturen-2014/)
Nu venter jeg blot på mit dugfriske jagttegn og så ser jeg frem til et spændende nyt jagt år, hvor ALLE de danske jægere har indberettet deres jagtudbytte…
Knæk & bræk til jer alle!

Udfyld dit udbytte og betal jagttegnet her: http://www.jagttegn.dk

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top