skip to Main Content

Et mad-eksperiment!

IMG_6770Jeg har længe gået med et lille eksperiment i tankerne… Det er i hvert fald et eksperiment for mig, da jeg aldrig har forsøgt at ryge vildt på min lille “Kasper røghat”! Den gamle og trofaste røgovn fra Abu Garcia, har røget masser af fisk og jeg har brugt den flittigt igennem mange år. Nu skulle jeg dog forsøge at ryge et grågåsebryst fra en gås jeg skød sidste år!

IMG_6780
Fyld savsmuld i bunden, drypbakken ovenpå, kødet eller fisken i, luk låget, fyld den lille skål med sprit og så er du i gang!

Gåsebrystet saltede jeg grundigt med røget salt fra Samsø og lagde det i den lille drypbakke. Sammen med brystet lagde jeg et par kviste Rosmarin og lukkede derefter den lille kasse. Jeg gav brystet ca. 20 minutter hvorefter det fik lov til at hvile i yderligere 20 minutter.

IMG_6784Jeg var lidt spændt på hvordan brystfedtet ville smage og jeg tænkte at jeg nok burde have skåret det fra. Nå, testen skulle jo fuldføres, så første snit var med spænding og nysgerrighed…

Selve brystkødet havde fået masser af varme, måske endda en lille smule for meget, men smagen var lækker og fedtet var også velsmagende. Den røgede smag var ikke overdøvende og den karakteristiske vildt smag skar tydeligt igennem!
Jeg kunne straks se en lækker rugbrødsmad for mig med groft rugbrød, røget gåsebryst garneret med lidt sennep og på toppen lidt råsyltet rødløg. Eller i en let sommersalat med spinatblade, rucola, skallotteløg, valnødder og blåskimmelost.
Har du forslag eller erfaring med at ryge vildtkød?

IMG_6789
Eksperimentet var en SUCCES!
This Post Has 2 Comments
  1. hej Jacob, efter at have lavet min egen rygeovn, så bliver der lavet alt slags pålæg ud af specielt rådyr, super lækkert, min datter på 8 vil kun have røget dyrekølle, med æggestand og persille med på madpakken, når der er røgvarer i køleskabet😄 dejligt at de unge sætter pris på ens anstrengelser😄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top