Kinesisk inspireret grillet andebryst

Jeg prøver altid at finde inspiration til nemme og velsmagende retter som jeg kan lave med det fuglevildt som jeg skyder. For et par uger siden faldt jeg over en spændende kinesisk ret, hvor svinemørbrader var hovedingrediensen. Jeg har nedenfor rettet lidt på den oprindelige opskrift og har udskiftet det klassiske svinekød med gråænder og selvfølgelig ændret panden til grillen og naturligvis tilføjet en lille smule røg!

Ænder, før og efter!

Jeg lavede brysterne som en lille haps til en kølig øl, men det kan sagtens være en hovedret med f.eks. ris og en sprød salat.

I disse juletider, bliver der jo spist masser af and, men denne ret giver et lidt kinesisk smag som måske vil gøre sig godt, netop i juletiden!

Ingredienser:

  • Bryststykker fra 2-4 gråænder
  • 1 dl. Hoisin sauce
  • ½ dl. Honning
  • 2 spiseskeer brunt sukker
  • 3 spiseskeer sesam olie
  • 1 teske Oyster sauce
  • 1 teske kinesisk ”5-spice”
  • 2 hvidløgsfed, hakket fint
  • Sesamfrø

Start med at rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Sørg for at den brune sukker er opløst så marinaden er glat og ikke ”knaser” længere. Put marinaden og andebrysterne i en plastikpose og masser det hele godt sammen. Lad posen ligge i køleskabet i et døgns tid, sørg for at masser posen en gang imellem.

Næste dag tager du brysterne ud af posen og ligger dem på grillen. Jeg startede med ca. 20 minutters røg på 100 grader og derefter fik brysterne 20 minutter mere på ca. 200 grader med almindelig grillfunktion. (Stegetiderne afhænger naturligvis af størrelsen af brysterne og hvor gennemstegt man ønsker kødet.)

Lille Pluto holder nøje øje med andebrysterne!

Mens brysterne bliver røget, hældes resten af marinaden op i en lille gryde. Kog den ind på mellemvarme i ca. 3-4 minutter til den begynder at blive tyk og sirup-agtig. Lad den derefter afkøle en smule og rør ca. to ekstra spiseskeer honning i.

Når andebrysterne har grillet ca. halvdelen af stegetiden, smøres de ind i den fortykket marinade. Marinaden må gerne brankes lidt, så skru evt. lidt op for temperaturen i den afsluttende fase.

Tag brysterne af grillen, drys dem med sesamfrø og lad dem hvile et par minutter.

Skær derefter brysterne i ønsket tykkelser og spis dem bare som de er som en lille snack, eller server kødet med ris og en salat.

Velbekomme og glædelig jul!

Denne opskrift er lavet i samarbejde med Trager Grills.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *