skip to Main Content

Den som tøver…

bukkejagt
Solopgangen d. 16. maj er altid helt særlig!

Min bukkepremiere started ud helt perfekt! Jeg fik sovet nogenlunde, stod op i god tid, hundene gik ikke helt amok og jeg kom ud af døren til tiden! Jeg fik et velmenende “knæk & bræk” med fra den morgenfriske ekspedient på tanken og hele vejen nordpå, kunne jeg se biler parkeret ude langs levende hegn og midt på grusveje. Jægerne var på vej på post! Der var masser af rådyr ude på markerne og engene og forventningerne til morgenens jagt var tårnhøje da jeg endelig parkerede bilen ved den store eng. På denne eng vidste jeg at der var en god buk og mindst tre råer. Der var ca. 10 minutter til solopgang og alle fire dyr var allerede midt ude på engen og gik roligt og essede…

bukkejagt
Kæmpehøjen som kigger ud over hele engen!

Min plan havde været at snige mig op til en begroet kæmpehøj, hvor jeg havde udsyn ud over hele engen, men dyrene stod i vejen, så en ny plan måtte i spil! Jeg sneg mig langsomt tættere på og da jeg var inde på ca. 100 meter stillede jeg Viper flexen op og fandt bukken i sigtekikkerten. Der var stadig et par minutter til solopgang og jeg nød de fire dyr igennem sigtekikkerten. De havde ikke opdaget mig og jeg kunne ikke lade være med at tænke at dette her simpelthen var for nemt! Jeg har jo fulgt med på vildtkameraerne i et par uger og kunne genkende alle dyrene og nu kunne jeg konstatere at der ikke var meget “jagt” tilbage i dette projekt! Solen stod op, bukken stod perfekt og alligevel kunne jeg simpelthen ikke få mig selv til at trykke på aftrækkeren! Jeg er måske en håbløs blødsøden dyreelsker og jeg stiller måske tåbelige krav, men lige her midt på engen, mellem syngende lærker og trækkende gæs, følte jeg ingen spænding og jeg havde det lidt som jeg forestiller mig en jæger som skal til at aflive sin jagthund har det… Jeg kendte jo den buk! Jeg har set enorme mængder af video med ham og jeg kunne kende alle råerne fra haremmet!

Omvendt så kunne jeg sagtens se at det både var en voksen og fin buk og hvis jeg nu ikke havde haft kameraerne til at filme ham, så havde jeg bestemt skudt ham, så snart solen var stået op! Mens alle disse tanker fløj rundt i mit hoved rejste bukken pludselig sit hoved op med et sæt! Han stirrede direkte op imod mig og satte derefter i en hidsig spurt, direkte min vej! Jeg flyttede hovedet og kiggede hen over sigtekikkerten og i det så jeg at en rå var kommet ud af rapsmarken på min højre side. Råen stod kun 20 meter fra mig og kiggede stift på den frembrusende buk! Da bukken ikke satte farten ned, vendte hun usikkert enden til og småluntede tilbage mod de beskyttende raps… Bukken sprang dog frem og stangede hende voldsomt med geviret og så forsvandt de begge i de høje gule raps!

bukkejagt
Lige dernede gik bukken i flere minutter hvor jeg kunne have skudt…

I det bukken forsvandt, blev jeg ramt af en skuffelse! Med et, var jeg skuffet over min egen tøven og jeg indså at denne buk jo var en rigtig fin buk som sagtens kunne nedlægges! Nu kunne jeg se sprosserne forsvinde igennem raspene og samtidig luntede bukkens 3 råer tilbage mod skoven i den modsatte ende af engen…

Jeg gik lidt slukøret op mod kæmpehøjen for jeg tænkte at bukken nok ville komme tilbage til sine råer… Jeg så ingen andre dyr denne morgen ud over et par gråande par som gik rundt og inspicerede redesteder.

Jeg håber at bukken har overlevet de mange skud som jeg hørte rundt om i området og en ting er i hvert fald helt sikkert, ser jeg denne buk igen, så tøver jeg ikke!

Knæk & bræk med de kommende måneder, jeg håber i alle får kontakt med lige netop jeres drømmebuk!

bukkejagt
Udsigten fra kæmpehøjen!

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top