skip to Main Content

Test af Vortex Diamondback HD 10×42 håndkikkert

 

Test af Vortex Diamondback HD 10x42 håndkikkert

Jeg har nu, i et par måneder, testet denne Vortex Diamondback HD 10×42 håndkikkert. Kikkerten blev tilsendt til mig af jagtogvildt.dk som har forhandlet Vortex i ca. 3 år.

Jeg har ikke tidligere haft mulighed for at afprøve nogen af Vortex’s mange produkter, men jeg har set dem anvendt af en hel del professionelle guider rundt om i verden.

Dette er min egen subjektive mening og jeg vil egentlig ikke fortælle så meget om coatning, pupildiameter eller dæmringstal! Disse begreber er ikke så interessante for mig, når jeg selv skal vælge optik, så jeg vil sådan set bare give jer min erfaring med denne kikkert, ud fra ren pratisk brug.

Mit første indtryk af kikkerten da jeg åbnede kassen og for første gang holdt den op for øjnene, var faktisk overraskende positiv! Jeg skal være ærlig og sige at jeg havde i første omgang været en snert kritisk overfor kikkerten med en pris på blot 1.948 kr.! Jeg ville før i tiden altid påstå at med hensyn til optikker, så får man oftest hvad man betaler for… Derfor havde jeg ikke alt for høje forventninger til kikkerten!

Test af Vortex Diamondback HD 10x42 håndkikkert

Kikkerten kom straks i brug og har nu været med på jagt i Skotland, Irland og Afrika og jeg må simpelthen tage alle mine kritiske tanker og tvivl i mig igen!

Kikkerten har været igennem regn, slud og det røde afrikanske støv og for at fuldende testen fik den lov til at ligge i et par timer i karbadet, for derefter at tørre af foran brændeovnen med meget høj varme!

Test af Vortex Diamondback HD 10x42 håndkikkert
Den ultimative vand-prøve… Et par timer i badekarret!
Test af Vortex Diamondback HD 10x42 håndkikkert
Derefter intens varme fra brændeovnen! Hvis ikke det skaber dug, er der vist intet der gør…

Kikkerten er vandtæt, letvægt og har et dejligt klart synsbillede selv i skumringslyset. Den føles ”lækker” at håndtere og på intet tidspunkt har jeg oplevet dug hverken på, eller mere vigtigt, inde i selve kikkerten!

På min seneste jagttur til Sydafrika bemærkede jeg at vores PH og outfitter, Alex Goss også havde en Vortex håndkikkert.

Test af Vortex Diamondback HD 10x42 håndkikkert
Alex med sin gamle kikkert.

denne var en ældre model og havde virkelig været igennem en hel del og så da også temmelig slidt ud… Da jeg spurgte ind til hans valg, var hans svar da også det samme som jeg havde oplevet: Vortex kikkerten var simpelthen bare rigtig god at kigge i, den vejer ikke ret meget og så er den så billig at man ikke springer sit budget!

Vi kiggede i Alex’s gamle kikkert og den nye og kunne konstatere at synsbilledet stadig var det samme og selvom Alex’s kikkert var temmelig slidt, så betød det jo ingenting når billedet stadig stod knivskarpt!

Test af Vortex Diamondback HD 10x42 håndkikkert
En professionel jægers valg af værktøj!

Jeg er ret vild med denne lille kikkert og det eneste jeg kunne savne, ville være at den også havde afstandsmåler i. Det er selvfølgelig ikke muligt og slet ikke til den pris, men når jeg nu er blevet så vant til at bruge en afstandsmåler til stort set al min jagt, så kan jeg mærke at jeg savner denne feature… Men, ærlig talt, så er det jo ikke så tit at det virkelig er nødvendigt på vores europæiske jagter, så jeg tror faktisk at denne lille kikkert vil hænge om min hals på temmelig mange af mine fremtidige jagter…

Konklusionen må simpelthen være at Vortex Diamondback HD 10×42 kikkerten er en fantastisk lille kikkert til en særdeles god pris!

Glemte jeg at sige at Vortex har livsvarig garanti??

Se mere om kikkerten og de andre Vortex produkter HER!

Test af Vortex Diamondback HD 10x42 håndkikkert

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top