skip to Main Content

NSK safariskydning i Vigersted

13138962_10153704885789397_6973586365070502730_n

I lørdags deltog jeg i den årlige safariskydning, arrangeret af Nordisk Safariklub.

Jeg glæder mig altid til denne skydning da den ofte tilbyder spændende skiver, i form af safari dyr og så skyder man ofte på op til 500 meter! Til denne skydning er der ikke krav om hjælpemidler og man må altså selv vælge hvad man vil bruge. Dette er jeg stor fan af, da det betyder at jeg kan bruge de remedier som jeg ville tage med på jagt! Derfor valgte jeg også at tage mit almindelige jagttøj på og anvende mine to favorit skydestokke nemlig Viperflexen og Primos Shooting stick. Da bukkejagten står lige for døren, skød jeg med min jagt ammunition, nemlig Norma Oryx kuglen i 9,7 gram. Det er naturligvis lidt dyrere at skyde med jagtammunition, men jeg kan godt lide at have skudt meget med både patronerne og med div. hjælpemidler, så jeg ikke skal bekymre mig om så meget andet end at gå på jagt, når jeg er på jagt! Ud over skydestokkene, havde jeg medbragt en gammel rygsækstol, som jeg kunne bruge ved siddende skydninger og til evt. liggende skydning!

Safariskydning
Jagtrelevant skydning er jagtrelevant træning!

Vejret var perfekt med høj sol og ikke megen vind og stemningen på banen var høj og kammeratlig! Til NSK’s skydninger er der sjældent den lidt nervøse konkurrence-spænding som jeg ellers ofte oplever ved andre feltskydninger, her gælder det blot om at hygge sig.

POST 1:

Safariskydning

Denne post var delt i to dele. Første skydning var blot for at sikre os at alt skød som det skulle, så vi måtte selv vælge skydestilling og hjælpemidler. Afstanden var kun 50 meter og skiven var en traditionel rund pointskive. Jeg valgte at skyde fra Viperflexen og alle tre skud sad da også som planlagt… Altså, ingen undskyldninger for resten af skydningen!

Anden del var stadig tre skud, men skydestillingen var stående, uden hjælpemidler! Målet var en siddende leopard og pointskiven sad lidt dybt og lavt bag forbenet. Jeg ville egentlig hellere have skudt direkte på skulderen eller lige bagved forbenet… Mine tre skud var alt for spredt og selvom der var point i alle tre træf, var jeg ikke særlig tilfreds! Selv med remstøtten syntes jeg ikke rigtig at jeg kunne finde roen til at sætte tre gode træf og endnu engang skød jeg alt for hurtigt! Jeg skal helt sikkert træne mere på ro og på at tage mig bedre tid… Jeg ved godt at jeg har sagt det før, men nu mener jeg det altså..:)

Safariskydning
Sjusket og forhastet skydning, giver tre dårligt samlet træf!

POST 2:

Safariskydning
Den store hjorteskive ser lille ud på 500 meter!

Fra 50 meter banen gik vi nu direkte til 500 meteren… Kontrasten var til at føle på og selvom vi skulle skyde til den velkendte store brølende kronhjort, så var skiven langt væk! Skydestillingen var liggende og vi skulle skyde 6 skud.

Safariskydning
Med godt anlæg kan det godt lade sig gøre… Eller kan det?!

Jeg lå godt med støtte på rygsækstolen og syntes jeg vidste hvor jeg skulle sigte og vidste hvor mange klik jeg skulle stille på kliktårnet… Alligevel lød meldingen over radioen: “6 kryds, alle skud sidder kl. 7!” Altså 6 “forbier” og ingen point… Der var ingen på mit hold som fik point på denne post, men alligevel var jeg ærgerlig over at mine beregninger ikke havde passet.

POST 3:

Safariskydning
En god gris, men træfområdet er svært at se på 300 meters afstand!

Vi gik i samlet flok lidt tættere på skiverne og efter små 200 meter blev vi igen kommanderet “stop”. Her skulle vi skyde på 300 meter efter en stor keiler og igen var det 6 skud. Skiven var endnu en gammel kending og jeg vidste at jeg skulle ramme på højde med trynen og i linje med det bagerste forben. Alle 6 skud føltes godt men da radioen skrattede: “Markering bane 5…” Nåede jeg at blive både nervøs og usikker! Vi jokede lidt med at det var som at være til eksamen og man stod der på gangen og ventede på læreren og sensoren… Resultatet blev en 10’er, en 9’er, tre 8’ere og et enkelt kryds!

Safariskydning
Der var intens stilhed når vi ventede på markeringerne over radioen…

POST 4:

Safariskydning

Denne post var inde fra skydehuset, afstanden var 180 meter og skiverne var en buk, en krage og et egern. Skydestillingen var siddende og hjælpemidlerne var frie… Jeg valgte at sidde på jorden og skyde med sædet på rygsækstolen som støtte. Vi havde 3 minutter til de 6 skud.

På 180 meter kunne jeg ane skuddene i bukken men på både kragen og egernet var det tydeligt at se skuddene! Det blev til en 10’er og en 9’er på bukken, tre fine træf på de to silhuetter, men også til en dum forbier på kragen! Det var det sidste skud og lige inden jeg trykkede af, følte jeg koncentrationen ryge… Skuddet sad et par cm. over kragen og med over et minut tilbage, så skulle jeg have ventet! Markeringen foregik igen over radioen, men de fleste af os kunne se vores træf, så spændingen var ikke så markant længere…

POST 5:

Safariskydning

Vi blev i huset og nu skulle vi skyde stående med hjælpemidler. Skiverne var en ræv, et egern og en kanin. Skydetiden var 2,5 minut og hver skive skulle have to skud. Med Viperflexens ekstra ben slået ud, var sigtet stabilt og alle skuddene gik godt. Jeg kunne sagtens se træffene og ligesom på den sidste post, så mærkede jeg igen koncentrationen begynde at dale da jeg nærmede mig det sidste skud… Dette resulterede da også i endnu en dum forbier, denne gang til egernet! Så tæt på fuldt hus og så alligevel ikke…

Safariskydning
To 10’ere, men de kunne godt have været lidt længere fremme!
Safariskydning
To gode træf i den lille kanin silhuet!
Safariskydning
En dum forbier at slutte runden af med!

Dette var den sidste post og selvom det egentlig var gået nogenlunde, så var jeg lidt skuffet… Jeg kan godt mærke at jeg skal træne lidt op til udtagelsesskydningen i Jægerspris til juni. Jeg skal træne de lange skydninger og at have styr på tiden og koncentrationen.

Endnu en god dag på Vigersteds skydebane var slut og selvom jeg godt kunne have ønsket mig flere “safari”-agtige skiver, så var det en god og lærerig skydning. Stemningen var god og hyggelig og igen, igen kan jeg kun opfordre alle riffeljægere til at komme ud og opleve en feltskydning…

Knæk & Bræk!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top