skip to Main Content

Min femte Polske buk- Haltebukken!

Bukketrofæ1

Maj 2008.

Denne buk husker jeg helt tydeligt, selvom det hverken var den bedste jagtsituation, eller det største eller mest interessante trofæ!

Det var vores sidste morgen i Polen og jeg var allerede dybt betaget af de mange polske bukke og det varieret landskab. Hver morgen når vi kørte ud i mørket, fyldte kokslugten vores næsebord fra de mange ovne og komfurer i den lille landsby. På disse få dage, havde jeg set flere storke og traner end jeg havde sammenlagt i hele mit liv! Mit jægerhjerte var for alvor og for altid faldet pladask for bukkejagten i jægernes forjættede land, POLEN!

Jannik, Mads og jeg kørte stille igennem morgengryet og det var tydeligt at vi alle var mærket af for mange oplevelser og for lidt søvn! Ingen ord blev vekslet og jeg tror faktisk at jeg sad og sov da Jannik pludselig bremset bilen hårdt op!

Ude på marken til højre for os så jeg nu den haltende buk, som Steen havde fortalt om. Den havde set bilen og var i et haltende og langsomt trav på vej væk fra os… Vi sprang ud af bilen og Jannik satte skydestokken op. Der var ikke brug for mange ord, da vi begge vidste at denne buk skulle skydes! Fotografen, Mads var efterhånden blevet både hurtig og rutineret og han havde hurtigt bukken i fokus og nu var det blot op til mig… Bukken stoppede få meter fra bakketoppen og jeg kunne se at den blot skulle gå få meter mere før at jeg ikke havde noget kuglefang! Skuddet blev lidt forhastet og kuglen ramte da også lidt for lavt i forhold til hvad jeg havde ønsket. Bukken var dog ramt midt i hjertet og efter en kort spurt faldt den om og var helt død!

Oppe ved bukken i tusmørket, kunne vi konstatere at alle klovene havde udviklet sig til voldsomme snabelsko og især det højre forløb var dårligt… Opsatsen var ikke noget at råbe højt om, men Jannik forklarede at løbsskader tit kunne give dårlige og skæve opsatser.

Vi fik brækket bukken og fortsatte ud i morgengryet, hvert et sekund skulle nydes, her på den sidste morgen i bukkeparadiset, Pankow!

Se hele filmen fra denne tur HER!

Knæk & Bræk!

Bukketrofæ2

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top