skip to Main Content

Maddies første stand

10986986_10152777519159397_3068968323241139322_n

Valentines dag er jo ”all about love”! Lykkeligvis er jeg så heldigt gift at min søde hustru tillod mig at tage en tur med hundene for at træne Maddie lidt i søg og stand! Blomsterne til fruen var naturligvis bestilt og jeg drog afsted med glæde i sindet til det jeg elsker næsthøjest, nemlig træning med mine hunde…
Vejret var køligt men solen tittede frem i ny og næ og skoven stod flot og vinteragtig, med masser af småfugle som sang som om det var forår. Vi startede ud i en juletræs beplantning med høje gamle træer og her fik den lille gravhund Molly lov til bare at løbe. Hun er efterhånden godt oppe i årene og hendes iver for at drive med især råvildt er ikke så udpræget længere, så hun plejer at løbe lidt rundt, men holder god kontakt. Mille var i snor da det var Maddie det skulle handle om! Maddie har ikke helt forstået hvad det er vi leder efter men søgte fint med næsen i fuld gang og holdt rigtig flot kontakt også på vendefløjtet. Jeg fløjtede hende til mig en enkelt gang og lavede to dæk øvelser på afstand. Det gik nogenlunde selvom der godt måtte have lidt mere appel over afdækningen… Vi fortsatte op langs et spor mellem juletræerne og pludselig slår lynet ned i Maddie!

10985520_10152777520299397_2155200542774601746_n
Maddie står fast og flot!

Hun har helt fast stand ca. 50 meter væk og står og sitrer over hele kroppen… Jeg nærmede mig forsigtigt og roste hende roligt og jeg kunne se at hendes øjne flakkede imellem stedet hvor færten kom fra og mig. Da jeg var et par meter fra hende logrede hun pludseligt og snusende sneg hun sig frem… To meter fremme stoppede hun ved et sted hvor en due for nyligt var blevet ædt af en rovfugl! Der var fjer overalt og helt friskt blod hist og her. Molly dukkede op mellem de lave grene og begyndte straks at gumle på fjer og spise det blod der var!

10959589_10152777519874397_3946535871722451967_n
Molly ELSKER duefjer!

Vi fortsatte igennem stykket men vi kunne ikke finde en eneste fasan som ville holde fast. Jeg så et par fugle løbe mellem juletræerne, det var helt tydeligt at de, efter en hel sæson, godt vidste hvordan de skulle slippe væk! Jeg lagde to skjulte, udlagte dummyer og Maddie samlede dem spontant op og afleverede dem fint.

10959760_10152777520124397_3827830061763904801_n
Tre skønne hunde

Derefter fortsatte vi til et andet sted i skoven som vi kalder ”De tre huller”. Remissen har tre vandhuller i midten, deraf navnet, og rundt om er der højt græs/siv og enkelte stykker med majs.
Mille og Molly blev i bilen og Maddie fik lov til at søge rundt om en af søerne. Efter et indkald kastede jeg en dummy i søen og hun apporterede den flot og ignorerede den anden dummy jeg smed da hun var på vej retur med den første. Efter en god aflevering fik jeg udpeget den anden dummy og Maddie kastede sig lystigt i det kolde vand! Herefter øvede vi lidt hinter hen til majsstykket og her satte jeg en lang line på hende. Med denne kunne jeg holde lidt styr på hendes søg og hvis vi fik rejst en fugle så kunne jeg afholde hende fra at prelle efter fuglen! Vi gik forsigtigt igennem majsene og det var helt tydeligt at der var masser af fært, for Maddie nærmest sneg sig rundt mens hendes næse arbejdede på højtryk! Da vi nærmer os dér hvor majsene gik over i noget højt græs, trak hun an og havde helt fast stand!

10986986_10152777519159397_3068968323241139322_n
Maddie står for hendes første fasan!

Jeg roste forsigtigt og aede hende ned ad ryggen… Jeg fik også taget et par billeder af hendes allerførste flotte stand! Efter et par minutter, forsøgte jeg med et ”AVANCE” og Maddie fløj frem i det høje græs og op fløj der en flot skaglende hane og en enkelt høne! Først troede jeg at Maddie blev lidt forskrækket over det hele og lige da hun skulle til at løbe efter de lavtflyvende fugle strammede jeg linen og roste hende roligt. Jeg fik hende interesseret i dér hvor fuglene havde siddet og logrende og snusende gik vi forsigtig rundt. Da der var helt ro på hende, fløjtede jeg hende dæk og efter en lille ”bliv liggende” øvelse begav vi os tilbage til bilen. Jeg var helt oppe at køre over denne, den første stand og huskede tilbage på alle de kloge hundetrænere og bøger som siger at man skal stoppe oven på en god situation! Jeg var ivrig for at fortsætte, men fasanerne var rigtig svære og det kunne ikke blive meget bedre end det vi lige havde oplevet! Maddie kom tilbage i bilen og nu var det Mille og Mollys tur. Molly strøg straks ned til søen, hun er en meget ivrig vandapportør, men det var nu ikke planen! Imens Mille fik lov til at afsøge resten af majsene, så jeg lille Molly svømme forventningsfuld rundt i søen, måske hun kunne lugte de dummyer jeg havde smidt til Maddie?!
Mille fik som afslutning, nogle svære og lange apporteringer og jeg glædede mig endnu engang over hvor sikker en apportør den lille springer er! Hun er ved at være en gammel pige, men hvad hun ikke længere har i fart og frygtløshed, opvejer hun med erfaring og stabilitet!
Da alle tre våde og glade hunde sad bag i buret, fik de en lille godbid og jeg vendte bilen hjem mod fruen og resten af Valentines dag, med lykke og tilfredshed i hjertet…
Valentines ER kærlighedens dag uanset hvordan den tilbringes….:)

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top