skip to Main Content

(Lettere) udvidet apport-træning

Maddie apportererSom I jo ved, så bokser jeg lidt med at min ruhåret hønsehund, Maddie ikke helt har været så nem at få til at apportere… Vi er efterhånden nået temmelig langt og herhjemme i haven går det i hvert fald rigtig godt! Jeg plejer at have både min FT-Springer; Mille og Maddie med, når jeg træner apportering. Både for at Maddie skal lære lidt “ro på post” og for at opnå lidt konkurrence motivation så Maddie også syntes det er lidt sjovt!

Jeg syntes det går godt med enkelt apporteringer, både smidt, udlagt og skjult udlagte og begge hunde forholder sig roligt når det ikke lige er deres tur.

Maddie & Mille apporterings øvelse
Ro på post, inden hunden bliver sendt afsted er vigtig! Her er det Milles tur og en kontrollerende hånd på Maddie er med til at berolige hende!

Mille behøver jo ikke nogen egentlig træning, den erfarne pige på 12 år syntes bare det er så sjovt at finde dummyer! Jeg er nu nået til at træne korrekt returnering med første apport, mens anden apport-emne smides foran eller lige forbi Maddie.

Maddie apportere
Der er efterhånden kommet fart på returneringen!
Maddie apporterer
Dummy nummer to kastes lige foran Maddie og hun skal markere den, men IKKE skifte dummy!

Øvelsen går ud på at hun ikke må smide den første dummy, men stadig markere hvor den anden lander. Nogen gange får hun selv lov til at hente nummer to, efter rolig, siddende aflevering og andre gange henter Mille nummer to og omvendt. Alt sammen for at øve ro, overblik og koncentration! Jeg er blevet nødt til at knytte deres navne på kommandoen “Apport” for ellers ved de jo ikke hvem jeg mener.

Mille får typisk lov til at gennemføre den første øvelse og derefter er det Maddies tur. Her til aften gik det rigtig, rigtig fint og Maddie både apporterede konsekvent og hurtigt og ignorerede nummer to dummy samtidig med at hun markerede den!

Mille apporterer
Der er fart på Mille, hun sænker slet ikke farten for at samle dummyen op!
Mille apporterer
Fuld fart på!

Denne øvelse er vigtig da jeg har oplevet hunde som bliver alt for “varme” på større fasan eller andejagter og simpelthen smider den fugl de har i munden, for at styret hen til en nyere skudt fugl! Det betyder både at anskudte fugle kan løbe væk og at hundeejerne mister overblikket over hvor hundene har samlet hvilke fugle op! Den gode apporterende hund SKAL returnere med den fugl den nu engang har samlet op!

Maddie apporterer
Der er stadig fart på returløbet, samtidig med at hun bevarer fokus på dummy nummer 2!

Jeg vekslede lidt imellem de “sædvanlige” dummyer og en lidt mindre, beklædt med kaninskind. Denne dummy har tidligere været Maddies favorit og min tanke var at hun måske nødigt ville smide denne når nummer to dummy blev kastet! Som sagt gik det rigtig godt og efter en lille håndfuld apporteringer fra begge hunde stoppede jeg, da det jo gælder om at slutte oven på en succes!

Mille og Maddie apporterer
Her, har Mille hentet dummy nummer 2 mens Maddie sidder med den første. Mille afleverer først!
Mille og Maddie apporterer
Maddie må først aflevere når Mille har afleveret og først på kommandoen “TAK”!
Mille og Maddie apporterer
Som belønning, et kys!

Begge hunde så lettere skuffet ud da jeg puttede dummyerne i lommen og sagde “SLUT”.

Jeg besluttede mig for at næste øvelse skal være i vandet og derfor går næste træningssession til stranden hvor der nok skal opstå nogen udfordringer eller distraktioner som vi så skal forsøge at overkomme. Sommeren står for døren og der er masser af tid til træning inden det hele går løs igen om et par måneder. Med lidt hårdt arbejde og masser af tid investeret, kan det være at Maddie kan stille op som apportør i denne sæson!

God træning og god sommer!

Mille og Maddie apporterer
Lidt slukøret, over at det hele er slut…:)
This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top