skip to Main Content

Hjortebrunst!

img_2461-2_fotor

Om præcis én uge drager jeg til Polen for at jage kronhjort. Jeg skal afsted med 3 gode venner, hvoraf to af dem aldrig har nedlagt hjort før og da slet ikke i brunsten!

Jeg har fået lov til at følge en af dem, de første dage for at både opleve og filme hans første møde med en brølende kronhjort og jeg glæder mig enormt meget til at se hans reaktion og opleve hans jagt! Nogle af mine første jagtminder, eller i virkeligheden nogen af mine allerførste minder overhovedet, er fra Vestjylland hvor jeg var med min far på hjortejagt. Om natten vækkede han mig og vi stod under stjernerne og lyttede til de forskellige hjorte som brølede i mørket… Jeg husker helt tydeligt den sidste hjort som min far skød i Aal plantage og lige siden har jeg drømt om selv at nedlægge en gammel kronhjort.

For tre år siden var det så min egen tur til at stå ansigt til ansigt med de brunstende hjorte! Jeg var rejst til Polen i to omgange, før det skulle lykkes. Den allerførste aften på den første tur sad jeg i en hochsits med min fotograf og vores guide. Fra tårnet havde vi udsyn ud over en stor eng og tæt skov hele vejen rundt. Som solen langsomt gik ned, begyndte hjortene at brøle og vi havde 4 hjorte, på hver sin side af engen, som brølede om kap! Jeg blev så overvældet af spænding og nervøsitet at jeg på et tidspunkt blev nødt til at sætte mig med ryggen til og gemme mit ansigt i mine rystende hænder! Samtidig med at jeg virkelig gerne ville skyde en hjort, håbede jeg inderligt at ingen hjort ville træde ud på engen, for jeg var slet, slet ikke parat til at skulle sigte og skyde på skovens konge!

Den første tur resulterede ikke i nogen hjort til mig, men weekenden efter drog jeg afsted igen og på den første morgen fik jeg skudt min første kronhjort! En gammel hjort som gemte sig i et tæt buskads og som var meget afkræftet og medtaget. Et par uger før havde en tysk jæger anskudt hjorten i det nederste af brystkassen, så hele brystet og bringen var én stor betændt byld! Kuglen havde gået igennem og ødelagt et par ribben og det var virkelig et under at hjorten stadig kunne stå oprejst. Derudover havde den gamle hjort også knækket de to nederste sprosser på højre stang og da kraniet var kogt af, så vi at hele øjenhulen var knust og der var lange flænger i kraniet! På trods af dette reagerede hjorten på min guide, Igors lave hjortebrøl og jeg skød hjorten i det han var på vej ud af buskadset for at slås med den hjort han mente var ved at invadere hans område…

Da jeg kom hjem fra denne tur, skrev jeg en lidt anderledes historie om denne oplevelse og den historie og filmen fra jagten kan du se HER!

Den næste uge vil virke lang og jeg ved at mine tanker vil kredse om brølende hjorte og morgener med dis og frost i græsset… Jeg håber at de to hjorte-debutanter får nedlagt en hjort og jeg glæder mig til at opleve det sammen med dem!

Knæk og Bræk!

Hjortejagt

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top