Gordon Ramseys steaksandwich med rådyrfilet
Forleden faldt jeg over en Instagram video fra en af mine yndlingskokke, nemlig den verdenskendte Gordon Ramsey. Han viste hvordan man kan lave verdens bedste steak sandwich med okse filet, men i mit hoved skulle det selvfølgelig straks byttes ud med vildtkød! Fryseren gemte på en af mine absolut sidste rådyrrygge, så det skulle selvfølgelig afprøves!
Resultatet blev super lækkert og det skal naturligvis gentages når der forhåbentlig hænger en nyskudt sommerbuk på husgavlen om et par dage…
Ingredienser:
- Rådyr filet. (Al slags filet kan andvendes!)
- Salt & Peber
- Smør
- Basilikum
- Rødløg
- Tomater
- Chili
- Peberfrugt
- Æblecidereddike
- Hvidløg
- Timian
- Grov sennep
- Olivenolie
- Mayonaise
- Salat
- Ciabattabrød
Start med at rul fileten i godt med salt og peber. Svits alle ender hurtigt af på panden. Den skal ikke have alt for meget farve eller varme, det er blot for at lukke kødet af med en hurtig gang varme. Når kødet er næsten færdig, tilsætter du en god klat smør. Skær et helt hvidløg over på midten og læg hvidløget med snitsiden ned af på panden. Tilsæt timian og evt. andre krydderurter som du kan lide. Hæld lidt af det smeltet smør over kødet mens krydderurterne og hvidløget bliver stegt hårdt af.
Placer nu fileten oven på hvidløget og krydderurterne. Hæld med en ske mere smør over kødet og put det hele i ovnen, eller endnu bedre på grillen. Jeg elsker den let trærøget smag der kommer fra min Trager grill, så jeg puttede kødet på grillen ved 200 grader og så skal den bare have indtil den indvendige temperatur når din favorit temperatur. Jeg plejer at give mit kød en snert mere end medium, da der er mange som ikke er vant til at spise vildtkød, som kan blive lidt forskrækket over den stærke smag…
Mens kødet hygger sig, snitter du et løg i fine tern, chillien i grove stykker, halver tomaterne og skær peberfrugten i små tern.
Smid løg og chili på panden med rigeligt oliveolie. Når løgene er ved at være gennemsigtige, krydr med salt og peber og tilsæt tomater og peberfrugten. Når tomaternes skræl bliver rynket, mases tomaterne med en træske og sænk nu varmen til medium og lad det hele simre med et skvæt eddike. Tilsæt finthakket basilikum og når hele massen har konsistens af syltetøj-agtigt, så er den færdig.
Bland den grove sennep med mayonnaisen, ca. 3 teskeer til 3 spiseskeer.
Når kødet har opnået din ønsket temperatur skal det hvile i lige så lang tid som det har været i grillen! Imens griller du ciabattabrødet og så er du ellers klar til at skære kødet og byg så verdens bedste sandwich med sennepmayoen, tomatblandingen og til sidst et friskt salatblad…
Velbekomme og knæk & Bræk!
Denne opskrift er lavet i samarbejde med Trager Grills.