skip to Main Content

Finalisterne er fundet!

Bukkejagt

Så gælder det afgørelsen af konkurrencen hvor en heldig jæger kan vinde en skuldermontage, lavet af Trophy Art!

TUSIND TAK for de mere end 100 tilmeldte bukke! Det har været en fantastisk og overvældende oplevelse at læse jeres helt vildt gode historier og se jeres skønne billeder! Der har været mange debut-bukke, ikke så mange bue-bukke og masser af store flotte trofæer!

Det blev hurtigt tydeligt for mig at jeg blev nødt til at opsætte nogle interne regler for mig selv, for ellers ville opgaven med at udvælge kun 5 billeder og historier simpelthen blive for uoverskuelig! Der var masser af historier som jeg blev forelsket i bla.: En jæger som skød en buk i de vestjyske klitter sammen med sin ruhåret hønsehund. Hvordan kunne den IKKE blive valgt af lige netop mig, med en stor og dyb kærlighed til netop dette sted og den hunderace?!

Der var også en skøn historie om en jæger som sammen med sin datter skød en fin buk. Der var en rørende historie om en ung jæger som ville overraske sin nyjæger kæreste med en montage af hendes første buk… Kort sagt, der var mange gode finalist-aspiranter…

Jeg måtte lave 5 kategorier og disse blev:

 1. En stor buk.
 2. En rørende historie.
 3. En abnorm buk.
 4. Debut-buk.
 5. Wild-card.

Finalisterne blev:

1. En stor buk:

Bukkejagt
En fantastisk flot buk!

Denne buk blev nedlagt af Claus Bruun Jeppesen. Han skriver:

“Hej Jacob. 

Jeg skød denne fine buk den 16. maj om aftenen.
Den er skudt i Himmerland.
Fed pürch der endte med min første buk der døde på stedet.”

Jeg valgte denne buk ud af de mange store bukke, da den i min optik virkelig er et stærkt trofæ! Tykke stænger og rosenstokke og enormt lange sprosser! En buk som virkelig vil se godt ud som en skuldermotering!

2. En rørende historie:

Bukkejagt
Et utraditionelt billede, men et billede som virkelig beskriver og viser alt det som vi elsker ved bukkejagten!

Denne buk blev nedlagt af Freya Charlotte Askjær. Hun skriver:

“Hej Jacob.

Jeg har netop nu set din konkurrence, som du har lavet sammen med Jacob Strunge. Jeg er nødt til at være med ☺

Jeg er ny jæger – fik mit jagttegn sidste sommer, bestod haglskydeprøven i efteråret og riffelprøven her i foråret… og jeg har netop skudt min allerførste buk! Jeg er stolt, ydmyg og dybt taknemmelig! Ingen ord kan vist dække den oplevelse det er, når man skyder sit første større dyr. Bukken er skudt i Midtjylland mellem Holstebro og Viborg, hvor vi har fået vores første jagtområde sammen med andre gode mennesker.

Et smukt dyr blev taget fra et smukt sted på vores grønne jord. Glæden, taknemmeligheden, adrenalinet – og så det strejf af sorg, der skyller ind over mig… og så klarhed over vores plads på jorden og en følelse af at finde fred med det hele. En dag og et liv, der var værd at leve! En dag, jeg aldrig glemmer og en dag, der altid vil stå helt klart i både krop og sind.

Pyha, det var helt følelsesladet at skrive om det igen!

Desværre har jeg ikke været opmærksom nok på, hvordan jeg har brækket bukken. Jeg fulgte en video, som jeg har set igen og igen på nettet, men desværre skærer de op i halsen. Min gamle og erfarne jagttegnsunderviser mener dog ikke, det betyder noget for en montering – jeg håber, han har ret? Det må vi se på, hvis jeg skulle være så heldig at vinde og få min første buk foreviget. Lige nu ligger han i fryseren – jeg vil så gerne have ham monteret og ikke “kun” kogt af som trofæ… Jeg krydser fingre!!!!

Dette billede er simpelthen så stærkt! De følelser som Freya beskriver tror jeg alle bukkejægere kan genkende og det fede ved billedet er at det netop beskriver alt det som der skal utrolig mange ord til at få ytret! Ét billede siger vitterligt mere end 1000 ord!

3. En abnorm buk:

Bukkejagt
En super fin abnorm buk!

Denne abnorme herre blev nedlagt af Finn Nielsen. Han skriver:

“Den her skød jeg D 25/6 kl 6 13. Den er skudt i forsum i Vestjylland. 

Pengene er ikke lige til en montage så derfor ville det være fedt og en stor drøm.”

Abnorme bukke er noget alle bukkejægere gerne vil nedlægge! Der er nærmest ikke ét trofæ som ligner et andet, så denne buk vil helt sikkert se godt ud som en skuldermontering.

4. Debut-buk:

Bukkejagt
En bue-debutbuk! Og så endda med en langbue!

Denne buk er en vaskeægte bue-debutbuk! Den er nedlagt af Christopher Bønding og så endda med langbue! Han skriver:

Hej Jacob.

Jeg vil gerne deltage i konkurrencen om en skuldermontering.

Premieren 2018 viste sig at blive enestående for mit vedkommende. 

Jeg havde valgt, at ville bruge den 16 maj, med langbuen, på mit lille jagtområde lige udenfor Silkeborg. De første fem timer skete der intet, men så kom bukken ellers i rask tempo gennem skoven og gik ind i “min” lille lysning. Han gik rundt i et kvarter, på mindre end 20 meter, men viste sig ikke fra sin “gode” side. Han smed sig derefter i en busk kun 16 meter væk, og da jeg allerede stod klar på kanten af stigen, måtte jeg blive stående sådan, til han rejste sig igen, for ikke at blive busted.

Sådan stod jeg i lige knap to timer, hvorefter han rejste sig, og der opstår hurtigt en god chance på 13 meter. Jeg trækker buen og skyder en pil gennem hjertet på ham, som sender ham på sin sidste 20 meters spurt gennem skoven.

Første buk med buen og første premiere buk.”

Bukkejagt er ofte ensbetydende med tålmodighed… At stå på kanten af et tårn i to timer med en klassisk langbue i hånden, for at håbe på én enkelt skudchance inden for den begrænset afstand, er topmålet af tålmodighed! Well done Christopher!

5. Wild-card:

Bukkejagt
Jeg elsker dette billede!

Denne buk er nedlagt af far og datter Jeppe & Iben. Jeppe fortæller:

“Hej Jacob.

Hermed et lidt anderledes bukkefoto, lige i tråd med tidens trend – en selfie. 

Bukken er den første, som det er lykkes at nedlægge sammen med min niårige datter, Iben. Vi fik bukken d. 16. maj om aftenen i Øster Løgum, Sønderjylland. Det er, for mit revir, en pæn seksender, som vi studerede et stykke tid, før vi sammen besluttede, at den skulle nedlægges og med hjem. Billedet præsenterer ikke bukken som andre billeder, istedet synes jeg at have fanget essensen af det, at gå på jagt. Nemlig den store oplevelse, som hverken jeg, eller Iben nogensinde vil glemme.

Håber billedet kan bruges i konkurrencen.

Mvh Iben & Jeppe”

Endnu engang et billede som forklarer essencen og nerven ved bukkejagt! Vi behøver ikke nødvendigvis at se bukken eller trofæet for at se at denne oplevelse er en som Iben og Jeppe aldrig vil glemme! Mon ikke Iben også vil betræde Dianas stier når hun bliver 16 år?

 

Finalisterne er nu fundet og afstemningen vil foregå på min facebook profil, hvor de 5 billeder vil ligge øverst på siden: https://www.facebook.com/blogomjagt/

Du kan stemme ved at “like” det billede du syntes skal vinde og du kan sagtens stemme på mere end et billede!

Afstemningen bliver lukket d. 1.8.18 kl. 12:00!

Knæk & Bræk!

This Post Has 7 Comments
 1. Jeg stemmer på at det er Freya Charlotte Askjær, der skal ha sin drøm opfyldt.
  Fik ski helt tårer i øjnene, da jeg læste hendes egen begrundelse, og at billedet så også viser følelserne og ikke “bare” endnu en buk, det elsker jeg 🙂

 2. Min stemme går til Freya Charlotte Askjær.

  Man kan ikke se opsatsen på billedet,men den rørende beskrivelse, skyttens udtryk og
  følelse rammer noget væsentlig.

  1. Hej Frederik.
   I buejægere holder naturligvis sammen, men med den historie og med langbuen, så er det fuldt forståeligt!
   K&B!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top