skip to Main Content

Drømmerejse under opsejling!

Bøffeljagt i Afrika

For snart tre måneder siden sprang jeg min akillessene! Det har været nogle virkelig lange måneder med først gips og derefter en stor såkaldt ”Airboot” for at holde min fod i en vinkel, hvor senen nemmere kunne vokse sammen! Jeg har ikke været særlig mobil og har lige akkurat kunne lufte hundene, men så heller ikke meget mere end det. Jeg har sagt nej tak til alt for mange jagtinvitationer og hundene har kigget underligt på mig, som om de godt vidste at jagtsæsonen var begyndt og de kunne ikke forstå hvorfor vi bare sad derhjemme!

I dag har jeg endelig fået min åndsvage Airboot af og nu går jeg nogenlunde normalt, dog med en voldsom stivhed i foden og en temmelig haltende gang.

Men der er endelig lidt opklaring i horisonten og selvom der går laaaang tid før jeg kommer til at klatre rundt i bjergene igen, så er der dog en vaskeægte drømmetur lige om hjørnet!

Om ca. to uger tager jeg nemlig med min far til Sydafrika for at deltage og filme hans jagt efter en Cape Buffalo!

Bøffeljagt i Afrika
Selv når Cape bøfflerne er døde, ser de farlige og fantastiske ud!

Lige siden jeg var en lille dreng har jeg drømt om bøffeljagt og nu skal jeg endelig opleve det sammen med min far! Min far har ellers i mange år ikke været så interesseret i decideret trofæjagt-rejser, det har nærmest udelukkende handlet om drivjagt og monteriaer… Derfor kom det da også lidt som en overraskelse da han for et par måneder siden ringede og meddelte at nu var tiden inde til dette afrikanske eventyr!

Jeg ringede straks til Henning fra Buhlsjagtrejser og forklarede situationen og udpenslede at vi absolut ikke ønskede halvgamle bøfler i mindre hegn, men gerne en gammel bøffel, jaget til fods og helst på et revir uden alt for mange hegn!

Valget faldt hurtigt på et revir i den helt nordlige del af Sydafrika, hvor vi kunne få en blanding af ”rigtig” jagt, gamle bøfler og ikke alt for mange hegn. Samtidig, er det nemt at flyve til Johannesburg og da der også skal ikke-jagende deltagere med, så var den luksuriøse og lækre lodge også en stor fordel.

bøffeljagt i Sydafrika

bøffeljagt i Sydafrika
En smuk lodge midt i vildnisset! Det bliver vist en meget god tur!

Efter lange samtaler med Henning og den lokale outfitter følte både min far og jeg at vi var i sikre hænder og billetterne blev bestilt!

Nu er denne drømmetur så lige rundt om hjørnet og jeg kan slet ikke lade være med at dagdrømme om alle de oplevelser som venter!

Lydene i bushen, den klare stjernehimmel når man sidder rundt om bålet med en G&T i hånden, de fantastiske smukke dyr som vi skal jage og så selvfølgelig også en lille bekymrende tanke om anskudte og angribende bøffeltyrer!

Bøffeljagt er ikke ufarligt og selvom far er en god skytte, så går det jo galt engang imellem! En anskudt eller ikke død bøffel er ikke til at spøge med og jeg har set alt for mange film og læst alt for mange drabelige beretninger til at kunne ignorere denne del af en bøffeljagt! Jeg formoder at dette selvfølgelig også er en stor del af hvorfor bøffeljagt er så spændende og jeg kan slet ikke vente til at stå ansigt til ansigt med ”the black death of Africa”!

Min sidste og nok eneste fornuftige bekymring er nu om min fod kan holde til timevis af pürsch igennem den tætte afrikanske bush, men selvom jeg muligvis ikke vil kunne følge med hele vejen, så skal jeg være der til at lykønske min gamle far når han har prøvet kræfter med én af Afrikas helt store udfordringer!

Og, som min læge sagde: ”Du skal jo ikke kunne løbe fra bøflen, du skal jo bare kunne løbe fra din far!”

Lægen ved tydeligvis ingenting om bøffeljagt og han ved nok heller ikke at det at prøve at løbe fra en anskudt bøffel ikke er en god plan, det er nok bedre at blive stående og så få skudt bøflen død!

Uanset hvad, så glæder jeg mig til den her drømmetur og om foden kan bære mig eller ej, betyder ikke så meget som det at forhåbentligt komme til at kunne give min far en kæmpe krammer henover en stor gammel afrikansk bøffel!

Bare rolig, i skal nok få hele historien, lige her på bloggen om et par uger…

bøffeljagt i Sydafrika
En god hard boss bøffel tyr!

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top