skip to Main Content

Min Ibex er kommet hjem

krgiztan (55 of 76)Det er vist ikke nogen hemmelighed at min tur til Kirgisistan var en, for mig, enormt emotionel oplevelse! Efter så mange års forberedelse og med så mange timer brugt på at drømme mig op på de Kirgisiske bjergtinder, så var det simpelthen så uoverskueligt intenst en følelse, at endelig sidde på en af de små utilregnelige heste! Da det så, efter flere dages hård jagt endelig lykkes at nedlægge min ibex, så brød jeg simpelthen sammen! Jeg græd og græd og jeg blev ved med at forsøge at overbevise vores guider om at det var “happy tears”. De forstod vist ikke helt hvad der skete med mig og jeg forstod det måske endda heller ikke helt selv!

I dag skulle jeg så hente mit trofæ hos Jacob Strunge fra Trophy Art og mit hjerte hamrede hårdt i brystet da jeg gik ind af døren til showroomet… I det store lokale, hænger der vel ca. 50-60 skuldermontager på væggen og der står adskillige flotte fuld monteret dyr på gulvet, men med det samme, så jeg de kurvede horn og de der store brune øjne som tilhørte MIN ibex!

Ibex trofæ
Blikket som mødte mig i det jeg trådte ind i showroomet!

Et øjeblik stod jeg som forstenet og bare stirrede tilbage på det smukke trofæ. I samme lokale stod der en kæmpe stor isbjørn, der hang tre fantastiske Australske bøfler og utallige kæmpe store hjorte og alligevel var det som om, at der kun eksisterede min ibex…

Jeg kunne mærke alle følelserne fra bjergtoppene vende tilbage og tårerne begyndte at presse sig på. Med en dirrende hånd strøg jeg over halsen på ibexen og der stod jeg så og gennemlevede hele eventyret endnu engang!

Det er jo netop det som trofæer kan! At få jægeren til at genopleve alle de stærke følelser som jagten tilbyder os. Når jeg kigger på mine trofæer så tænker jeg tilbage på alle de mange oplevelser de repræsenterer og det er uanset om det er store trofæer eller små, skuldermontager eller pandeskaller på plader! Engang imellem taler jeg med ikke-jægere, som slet slet ikke forstår det med trofæer… De finder det makabert, absurd og skrækkeligt! I mine øjne er trofæer det stik modsatte, de er symboler på oplevelser og det at de hænger på vores vægge er et tegn på enorm respekt for dyret, jagten og oplevelsen!

ibex trofæ
Ibex trofæer bliver tit lavet med et nedad kiggende ansigt. Det er fordi de ofte står højt oppe og kigger ned på jægeren, som oftest allerede er opdaget!

Når dygtige konservatorer så endda også kan genskabe “livet” i trofæet, med øjne og kropsholdning, så bliver det ikke bedre…

Nu hænger min ibex hjemme i min stue og selvom jeg sidder her og prøver at skrive disse linjer og samtidig se FCK spille Champions League fodbold, så kan jeg ikke lade være med hele tiden lige at kigge op på det smukke skind, det fantastisk livagtige ansigtsudtryk og de kurvede horn…

ibex trofæ
Alt hvad jeg havde drømt om!

En drømmerejse er nu fuldendt med et drømmetrofæ som vil hænge i min stue til evig tid!

Knæk & Bræk!

Turen var arrangeret af Buhls jagtrejser og filmen fra turen kan ses her:

This Post Has 4 Comments
  1. Hej Jacob, super godt skrevet og flot trofæ tillykke med den, måske den snart skal have selskab af en af hans Spanske fætre 🙂 drømmer selv om at høste sådan en. God Weekend

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top