Gråand-Jamie Oliver style!
Herhjemme i vores lille husholdning elsker vi at spise vildt! Men hvad vi elsker højere, er at tilberede vildt på en lidt mere moderne og ny-tænkt måde… Derfor blev jeg også straks inspireret da vi så Jamie Oliver lave jule-reste-mad på tv! Han genopvarmede nogle gåserester og serverede kødet i nogle små, nemme og luftige dampede boller.
Ude på vores terrasse hang der tilfældigvis to gråænder fra weekenden og ideen med de lækre boller og gråande brysterne blev her til aften til virkelighed og resultatet blev faktisk rigtig lækkert!
Ænderne blev hurtigt plukket og flået og jeg skar brysterne ud. Disse stegte jeg på panden mens jeg samtidig ordnede vores valgte tilbehør, nemlig forårsløg, agurk, stegte sesamfrø, Frisk koriander og Hoisin sauce.
Løg og agurk blev snittet fint på langs og sesamfrøene blev lige stegt på panden så de fik lidt varme og farve. Andebrysterne skar jeg i tynde skiver efter at de havde fået lov til at samle sig lidt efter turen på panden.
De dampede boller fandt jeg to opskrifter på og valgte den hurtige og nemme, som ikke skulle hæve. Til bollerne skal du bruge:
- 1,5 “cup” mel. (Jeg havde heldigvis et målebæger som anviste hvad en “cup” var, ellers er 1 “cup” ca. 2,5 dl)
- 1 teske bagepulver.
- En smule salt.
- En smule sukker.
- 1/2 “cup” mælk.
- Et skvæt olivenolie.
Processen var super nem, bland alle ingredienserne i en røremaskine indtil at dejen har samlet sig og slipper siderne. Tag dejen op, ælt den i hænderne og form en aflang pølse. Skær passende stykker og rul dem ud i din ønsket størrelse. Vi lavede dem på størrelse med et pitabrød.(De hæver ikke meget i størrelsen, de bliver blot luftigere!) Pensl med lidt olivenolie på den ene side og buk dem forsigtigt sammen på midten med den olieret side indad. Læg dem derefter op i bambusdamperen.
Damp i ca. 12-15 minutter og smør med Hoisin sauce og byg derefter din egen lille andehaps med masser af forårsløg, agurk, sesamfrø og tilsidst koriander på toppen.
Mens Christina og jeg spiste disse små lækre boller, snakkede vi frem og tilbage om alle de smags- og ingrediens-muligheder man kan lave… Kun fantasien og smagspræferencerne sætter grænserne!
Knæk & Bræk og velbekomme!