Vild Pizza
Hjemme i vores husholdning spiser vi naturligvis meget vildt! Derfor er vi også altid på udkig efter at lave nye retter med det lækre kød.
I en travl hverdag, får vi sjældent kreeret de, ofte omstændige, klassiske vildtretter! Vi forsøger derimod altid at erstatte kødet i de mere “almindelige” hverdagsretter med vildtkød. I dag skulle vi have søndags-pizza efter en lang dag i haven og hvad var mere naturligt end at erstatte skinke, peperoni eller oksekød med rådyrfilet?!
De afpudset rygfileter var blevet marineret i Olivenolie, frisk Timian, Røget Bornholmsk salt, peber, knust hvidløg, frisk Oregano, Ramsløg og citrontimian natten over.
De blev grillet kort på begge sider og taget af varmen. Pizzaer er jo nemme at lave og kun fantasien og ens smagsløg sætter grænser for hvad man putter på. Hvis man virkelig vil kræse, så skal man naturligvis selv lave sin pizzadej, men i dag snød vi altså lidt og købte færdig deje..:)
Vi lavede en “hvid” og en almindelig pizza. “Hvid” pizza er jo blot en pizza uden tomatsauce og denne variation fungerer faktisk rigtig godt til vildtkød, da den tit bliver cremet og den stærke tomatsauce stjæler ikke smagen fra vildtsmagen!
“Hvid” pizza ingredienser:
1 Hjemmelavet eller indkøbt pizzabund.
1 Let grillet rådyr rygfilet.
2 Bøtter cremet gedeost. (De findes i almindelig, med hvidløg og med båskimmelost. Alle tre varianter fungerer glimrende!)
2 Friske mozzarella kugler.
1 Squash.
1 Rødløg.
Friske krydderurter. Vi plukkede fra haven: ramsløg, rosmarin og oregano.
Olivenolie.
Salt & Peber.
Vi smurte den ene pizzabund med en blanding af almindelig cremet gedeost og gedeost med hvidløg. Ovenpå dette lagde vi tyndt skåret squash skiver. Rødløgs ringene blev fordelt med det fint skiveskåret kød og tilsidst blev mozzarellaen trevlet henover. Tilsidst dryssede vi lidt rosmarin, salt & peber og dryppede god olivenolie på.
Derefter kom pizzaen ca. 20 min. på grillen, nu på en pizzasten. En bagesten giver en skøn skorpe og den skal bare have lov til at blive ordentlig varm inden pizzaen kommer på. Da pizzaen var færdig pyntede vi med finthakket ramsløg og oregano.
Almindelig “rød” pizza ingredienser:
1 Hjemmelavet eller indkøbt pizzabund.
1 Let grillet rådyr rygfilet.
Tomatsauce.
1 bøtte cremet gedeost med blåskimmelost.
1 Rødløg.
1 Pakke økologisk røget bacon.
1 Gul snackpeber.
2 Friske mozzarella kugler.
Friske krydderurter. Vi plukkede fra haven: rosmarin og oregano.
Salt & Peber.
Her startede vi med et meget tyndt lag gedeost smurt ud som bund. Tomatsaucen fordelte vi i et tyndt lag ovenpå og ovenpå dette lagde vi kød, løg, mozzarella, gul peber, baconstykkerne og rosmarin. Lidt salt og peber på toppen og så var den også klar til grillstenen. Da den kom ud dryssede vi finthakket oregano på og pyntede med friske små tomatskiver.
Begge pizzaer blev super gode og det møre og lidt sarte kød fungerede rigtig fint sammen med de friske krydderurter og de resterende smage. Pizzabunden blev sprød og især den “hvide” pizza smagte rigtig godt! Gedeosten, løg og rådyrfilet spiller godt sammen og en ny pizza favorit er blevet opdaget!
Vi skal spise det vi skyder og vi skal være stolte af det lækre mad vi kan kreere. Pizza med vildtkød lyder simpelt, men smager godt og er en fin måde at variere den måde vi spiser vildt på! Hvad er din yndlings hverdags-vildtret?
Velbekomme og knæk & Bræk!