skip to Main Content

Ny Vild restaurant i København

Vildt & Vin restaurant
Vilde dyr pryder facaden på Enghavevej

København har fået en ny restaurant! Det er nok næppe nogen nyhed da der jo åbner nye restauranter i hovedstaden konstant. Men denne restaurant er dog, set med jægerøjne, en særlig nyhed, da den fokusere på at bringe vildtet og “det vilde” til middagsbordet!

Hos “Vildt & Vin” kan man, i ordets sande forstand, forvente en vild menu  – som ejerne selv udtrykker det er konceptets dogme nemlig primært vildt og grønt: “Vildt som dyrene vi jager, fiskene vi fanger og muslinger vi samler. Grønt som vinen der dyrkes med håndkraft, de økologiske grøntsager der vokser i jorden og planterne der samles i naturen. Vi elsker det specielle og og det vilde.”

“Vildt & Vin” vil i starten koncentrere sig mest om det “vilde” fra Norden, men det betyder bestemt ikke at man ikke i perioder kan opleve vildt fra hele verden på tallerkenen.  Det vigtigste for ophavsmændene Kevin Bendix og Nicolai Jaepelt er ikke at præsentere et nyt nordisk køkken med røg, skum og havtorn, men helt enkelt at vi alle hos “Vildt & Vin” kan få naturen og det naturlige tilbage på middagsbordet…. De siger det selv således; “I en tid, hvor vi fra byen, er kommet langt væk fra naturen går Vildt & Vin planken ud og præsenterer marken, skoven og havet på en tallerken og i glasset. Det lyder poleret, men det er det ikke. Det er vildt. Det er vild mad og vilde aftener, hvor du overraskes og selv bidrager til vildskaben. Stemningen er fransk bistro møder Vesterbro, møder skoven, møder Livingstone, møder Cousteau. Levende lys og langborde. Liv, vildskab og kommen hinanden ved. Man må godt spørge naboen om maden og livet. Vi nørder ikke, men er ligefremme og så går vi op i vores dogme, det specielle og den gode smag. Forvent derfor ikke en lang snak om bouquet’, men en hurtig anbefaling, et smil og så videre.
Det er vildt!

Afrikansk bøffel
En gammel “Dagga boy” holder øje med gæsterne!

I sidste uge havde “Vildt & Vin” så prøvemiddage og som du sikkert har set på Facebook kunne man for en ganske fordelagtig pris bestille bord til onsdag, torsdag eller fredag. Jeg bestilt selv til fredag og både min kone og jeg så i spænding frem til besøget og mest af alt hvad menuen skulle stå på.

Som jæger, er jeg instinktivt meget begejstret for et koncept, som det “Vildt & Vin” har taget fat i. Hvem er ikke også vild med naturens egne “produkter” og hvem vil ikke gerne have dem bragt tættere på og mere ind i hverdagen … Hvad enten man  er byboer eller bor ude på landet. Yderligere kan dette koncept kun være med til at fremme forståelsen for bæredygtig jagt og endda være med til at fremme ideen om vildtkød til hverdagsretter .

For mig er det at smage og opleve høsten fra naturen også med til fremme glæden ved de forskellige årstider, forståelsen for potentialet i mark, skov og hav…. Og så giver det anledning til at tænke på hvordan vi sætter ekstra fokus på den bæredygtige tanke og dermed også et mere positiv syn på jagt og jægere i Danmark.

Guldbuk!
En flot guldmedalje buk. Alle trofæerne i restauranten er nedlagt af den Kevins far!

“Vildt & Vin” er meget rustikt indrettet. Der er masser af trofæer på væggene, langborde og en bar bygget af hvad der minder om drivtømmer eller gamle bjælker fra en lade. Især bordene gjorde vores oplevelse lidt mere “familiær”, da man ikke kunne undgå at falde i snak med de øvrige gæster.

Alle tre prøvemiddage var udsolgt og stedet blev da også hurtigt fyldt op den fredag vi var der. Snakken gik lystigt rundt om i lokalet og de glade værters tilstedeværelse var kun med til at bidrage til en hyggelig og “ned på jorden” stemning.

Testmiddag Vildt & vinVinmeny Vildt & Vin

Menuen var en 4 retters prøvemenu med forskellige særligt udvalgte økologiske vine. Jeg er normalt ikke så vild med øko-vine, jeg syntes tit at de er lidt for hypet og smagen kan være lidt “ekstrem”! – Men disse vine var dog en rigtig god overraskelse og passede perfekt til maden! Selv den kolde rødvin som jeg prøvede til desserten var god!

Økovin
lækker økovin!

Vi startede med en kraftig tomatsuppe med dampede muslinger til deling på siden. Derefter fulgte der en rødvinsbraiseret vildsvinebov og en vildt ragout med rådyr og vildsvin. Til dette blev der serveret en grov kartoffelmos med gulerødder.

Til dessert fik vi en Creme Brulee.

Tomatsuppe
En kraftig tomatsuppe med urter og grøntsager.
Blåmuslinger
Cremet muslingesuppe.
Vildragout
Lækker, smagfuld ragout.
Vildsvinebov
Rødvinsmarineret Vildsvinebov.
Creme brulee
Creme brulee i al sin lækre enkelthed

Efter desserten tog jeg en snakke med de to ejere, Kevin Bendix og Nicolai Jaepelt ude på deres hyggelige terrasse.

Det havde været et par hektiske aftener med masser af gæster og masser af lektier lært! Vi snakkede lidt om fremtiden og hvor de gerne ville “lande” konceptet med hensyn til retter, pris osv…

De fortalte at de gerne vil fokusere på nordisk vildt og så enkelte mere eksotiske retter, såsom zebra, springbuk eller struds. Al fisk og skaldyr skal være MSC mærket og altså “vilde” fisk som er fanget på en bæredygtig metode. Vildtkødet vil, så vidt muligt, være frisk selvom jagttider naturligvis vanskeliggøre dette på visse tidspunkter af året. Ude på terrassen stod der to kæmpestore grille og disse vil naturligvis også komme i brug i løbet af sommeren.

Menukortet vil bestå af forskellige hovedretter til ca. 70-110 kr./stk. og tanken er at man skal bestille et par stykker og så yderligere tilføje et par sideretter. Tanken bag retterne og langbordene er at hele oplevelsen skal være lidt “family-style” hvor man deler lidt og smager lidt forskelligt. Vinkortet vil tilbyde økovine til ca. 40-90 kr./glas og ca. 250-450 kr./flaske.

Jeg glæder mig allerede til et nyt besøg hos “Vildt & Vin” og jeg håber på mere grill, mere vildt og også gerne lidt mere regulære kødstykker og udskæringer. Når nu princippet er vildtkød, så skal det også, i mine øjne, serveres som genkendeligt vildtkød!

Jeg krydser fingre for denne restaurant og håber at mange vil besøge stedet og smage naturens fantastiske råvarer!

Knæk & Bræk med projektet!

Se mere her:

http://www.vildtogvin.dk

https://www.facebook.com/vildtogvin?fref=ts

 

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top