skip to Main Content

Drivjagt i Polen

Screen Shot 2015-01-07 at 16.38.10Jeg drager i morgen, torsdag til Polen sammen med 10 gode venner for at deltage i 3 dages drivjagt i det østlige Polen. Jeg glæder mig helt vildt og mens jeg går her og pakker alt det grej som jeg skal have med, så stiger forventningerne og forhåbningerne i overvældende grad!
Jeg elsker at pakke til ture som denne, da jeg for lov til at hive alt mit grej frem og gå det hele igennem. Hundene følger naturligvis nøje med og jeg finder mig tit bare stående med en dims mellem hænderne, som der lige var forbundet et godt minde med… Således også da Maddies sneppeklokke raslede i en af kasserne og begge hunde straks begyndte at logre! Vi kiggede på klokken sammen og de snusede ivrigt til både klokke og halsbånd. Jeg befandt mig straks tilbage i Jylland, hvor Maddie for første gang havde klokken på og strøg igennem terrænet i søg efter snepper! Eller da jeg så de gamle tænder fra en Whitetail hjort jeg skød på New Zealand med min far for ca. 12 år siden. Vi befandt os på en nærmest øde ø helt syd for NZ kaldt Stewart Island hvor vi boede helt primitivt og alene i en lille uge.
Det er ikke den mest effektive pakning men det er hyggeligt at kigge på de velbrugte og mange stumper som man får skrabet til sig igennem tiderne…
Der er til denne tur også kommet et par ny erhvervelser til! Den første og simpleste er et rør med forskellig farvet strips. Disse bliver så udleveret til hver skytte, så man har hver sin farve og på denne måde kan vi tydeligt markere hvem der har skudt hvilke dyr. Simpelt, men smart og jeg har faktisk tit stået på andre drivjagter, hvor vi efterfølgende havde svært ved at huske hvem det nu var der havde skudt hvad!

10906313_10152700675194397_2033424995520056767_n
Strips i forskellige farver gør det nemt at markere hvilken skytte der har skudt hvad. Ved mange skytter, så kan man blot kombinere farverne.

Den anden nye dims i arsenalet er mine nye patroner til Mauseren. Jeg må desværre konstatere at jeg er ved at løbe tør for RHINO kugler og derved var et skift på sin plads. Valget faldt på Sako’s ”Hammerhead” med en 13 g. kugle. Det er en bonded kugle som jeg foretrækker det og på trods af at RHINO kuglens næsten 1 g. forskel i vægt, skyder de faktisk identisk på 100 meter! Jeg er spændt på hvordan svinene vil reagere på mødet med ”Hammerhead” kuglens tunge vægt og forhåbentligt store STOP kraft!

10897073_10152700675449397_8716382580024476712_n

Turen starter med et stop på et gammelt slot lidt uden for Berlin. Her skal vi besøge deres skydebiograf og deres andre indendørs skydebaner. Der er ud over biografen en 35 meter bane, 50 meter bane og endda en 100 meters indskydningsbane. Alle indendørs! Se mere her:  http://www.schloss-liebenberg.de/de/aktive_Erholung_mit_Joggen_Radfahren_Fitness_Baden_und_Jagen/Jagdtrainingszentrum/

Efter et par timers skydning kører vi videre mod vores logi i Polen som er et nedlagt mejeri som er blevet ombygget til hotel. Det skal nok danne fine rammer for et par hyggelige dage.
Selve jagten skal foregå på 3 forskellige revirer rundt om den lille by og vi skal forhåbentlig skyde masser af svin men med i parolen er der også hjorte, hinder & kalve, rådyr, ræv og endda grævling! Jagten er arrangeret igennem Buhls jagtrejser og alle rejsepapirer er læst, genlæst og de bliver nok også læst én gang til i aften..:)

10915328_10152700675099397_235660368097359284_n
Jeg har muligvis pakket aaaaalt for meget!

Alt mit grej er nu pakket og spændingen og rastløsheden hærger mig og giver ikke nogen forventninger om en fornuftig nattesøvn… Timerne til at jeg bliver hentet i morgen kl. ca. 6.30 ved jeg, vil gå langsoooomt og i mellemtiden tror jeg at jeg vil kigge lidt på lidt jagtfilm… Jeg starter med denne: https://www.youtube.com/watch?v=Wbd5g07ij7c

Og kigger så nok videre her: http://www.huntersmagazine.tv
Knæk & bræk derude!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top