Dåvildt skank ala Osso Buco!
Efteråret er over os og forleden var temperaturen faldet så meget at vi tændte op i brændeovnen for første gang herhjemme… Udenfor blæste og regnede det og Christina og jeg havde lyst til noget rigtig efterårs-agtigt simremad. Vores tanker fløj straks til en af vores favoritter, nemlig Osso Buco, men med fryseren fuld af vildtkød, skulle vi selv twiste den velkendte opskrift lidt…
Jeg fandt to skanke fra en ung dåhjort og så var vi ellers klar til at sammensætte en nem og lækker simreret!
Ingredienser:
- 2 x skanke fra dåvildt. (Hvad som helst kan bruges, men gerne skank, bove eller hals!)
- Løg
- Hvidløg
- Gulerødder
- Chili
- Pastinakker
- Palmekål
- Æbler
- Tomater
- Rød peber
- Porer
- Citroner
- Persille
- Krydderurter. Vi brugte: Laurbærblade, Rosmarin, Timian, Salvie og Estragon.
- Hvidvins eddike
- Æble cider. (Alternativt hvidvin eller øl!)
- Flåede tomater og tomatpure
- Salt & Peber
- Mel
- Stegeso eller Römertopf
Vi tømte simpelthen køleskabet og køkkenhaven for hvad vi havde af grøntsager og krydderurter, men i virkeligheden kan man bruge lige præcist hvad man vil…
Start med at stil stegesoen i vand i ca. en time. Rul skankene i mel som er blandet med salt og peber. Steg derefter skankene lidt hårdt i smør, for at skabe en fin og gylden overflade. Læg dem til side og husk at skrab panden og gem stegesmøret og det “snask” som er tilbage på panden! Det skal nemlig også med i retten.
Skær derefter alle grøntsagerne i passende og gerne ensartet stykker. Bind krydderurterne sammen i små buketter så de er nemme at fiske op af retten til sidst.
Bland derefter alle grøntsager i stegesoen og læg til sidst skankene øverst, husk stegesnasken fra panden. Hæld derefter cider, øl eller vin, lidt eddike og de flåede tomater over. Læg låg på stegesoen og stil den i ovnen på 150 grader. Vent ca. 4 timer og lav en gremolata ved at hakke persillen og bland den med fint revet citronskal.
Server hele retten direkte i stegesoen og drys så gremolataen henover. Traditionelt serveres Osso Buco jo med rissotto, men retten fungerer også rigtig godt med ris, quinoa, kartoffelmos eller endda bulgur!
Bedre og nemmere bliver det næsten ikke og jeg må simpelthen indrømme at jeg endelig har fundet en ret hvor skankene virkelig kommer til at smage godt! Jeg har tidligere skåret kødet til hakkekød eller simpelthen kasseret det, men nu ved jeg hvad jeg skal gøre med alle de skanke jeg kan komme i nærheden af i den kommende sæson!
Velbekomme og Knæk & Bræk!
Helt ærligt Jacob hvor er fløden
Kære Alex.
Normalt ville jeg give dig ret, men til det her, behøves det faktisk ikke…;)