“Vildsvine” Dürüm

19598834_10154849044544397_2855772166901972016_n

Vildtmad

Normalt ville jeg lave denne ret med vildsvineryg eller kølle, men da jeg i morges skulle tage noget op af fryseren, måtte jeg indse at jeg simpelthen var løbet tør for vildsvinekød! Ærgrelsen var stor, men med kun fjorten dage til en planlagt tur til Ericsberg slot, efter netop vildsvin, slog jeg koldt vand i blodet og endte med at lave retten med to stykker lammekød istedet! Al slags vildtkød vil egentlig gøre sig godt i denne ret og man kan afstemme smagene efter behag og lave sin egen favorit dürüm med lige netop de smage og ingredienser som man selv bedst kan lide!

Her til aften valgte fruen og jeg at lave følgende opskrift:

Ingredienser:

  • Vildtkød. (Kan være alt lige fra køller, ryg, bov til fuglevildt!)
  • Fladbrød
  • Rødløg
  • Cremefraiche
  • Koriander
  • Friske spinatblade
  • Rød Radicchiosalat
  • Hvidløg
  • Citron
  • Tyttebær (Helst friske, men tørret som bliver blødt op, kan også gå an!)
  • Æblecider eddike
  • salt & peber
Vildtmad

Alle komponenterne til en skøn sommeraften ved grillen!

Start med at skær løgne i skiver og mariner dem i en blanding af eddike, salt & peber og en lille smule sukker. Løgne bliver bedre jo længere tid de får lov til at trække, så de kan med fordel laves dagen før. Bland derefter cremefraichen med lidt revet citronskal, salt & peber, stilkene fra korianderen  og presset hvidløg. Dressingen bliver også bedre jo længere den får lov til at stå og trække smag, så start endelig med at lave denne!

Krydr kødet efter smag, vi valgte blot salt & peber da der var rigeligt med smage i de andre ingredienser som skulle i rullen… Grill kødet og stil det til side for at trække. Det er altid vigtigt at kødet for tid til at trække for hvis man skærer det for tidligt, så løber al den gode saft og kraft ud, så snart man skærer den første skive!

Giv fladbrødene et minut på grillen, på hver side og fyld derefter din egen dürümrulle med salaten, kødet, dressingen, de marineret løg, korianderen og drys friske tyttebær hen over hele herligheden…

Mens vi sad på terrassen med solen i ansigtet, kunne jeg ikke lade være med at tænke på den snarlige tur til Sverige… Planen er at vi skal pürsche rundt i de lysegrønne hvedemarker og skyde vildsvin som mæsker sig i de mælkehvide korn! Jeg har hørt beretninger om hele hvedemarker som er fyldt med svin og lige netop om 14 dage vil hvedekornene være “mælket” som betyder at de er så saftige at de er uimodståelige for vildtet! Forhåbentlig får vi skudt et par svin og jeg glæder mig til igen at få fyldt min fryser med dejligt vildsvinekød, for selvom aftensmaden smagte skønt, så ville det bare smage bedre med hjemmeskudt vildsvin!

Velbekomme og Knæk & Bræk!

Vildtmad

Så er der serveret!

2 Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *