Svampe sæson nu!
Når sommeren begynder at gå på hæld kan man være heldig at finde alle mulige lækre spisesvampe ude i naturen.
Min hustru Christina og jeg plejer at tage en uges tid til Sverige for at finde primært kantareller men også store flotte Carl Johanner. Det er lidt som at gå på jagt efter vilde fugle, for man ved aldrig helt om svampene er der, om de står der hvor de stod sidste år osv… Når de så er der, er det en fantastisk fornemmelse at se den helt specielle gule farve fra Kantarellen skinne igennem alt det grønne og brune som ellers udgør skovbunden.
Vi går lange ture i den store svenske natur og samler svampe nok til at fylde masser af poser til fryseren. Man kan sagtens fryse svampe efter at man har rengjort dem, man skal bare huske at bruge dem frosne, direkte i madlavningen og altså IKKE tø dem op først. Så risikerer man nemlig at de bliver lidt bitre…
De fangede svampe rengøres grundigt med pensel og IKKE vand!
Både Kantareller og Carl Johan er fantastiske i bla. Pasta og Risotto.
Se nogle af mine yndlings opskrifter her: www.foodblogging.dk
Hej Jacob og Christina,
arrangerer I Kantarel/Carl Johan ture til Sverige i september 2018 ?
Mvh
Johanna
Hej Johanna.
Nej desværre. Men i Sverige er der jo “alle mands ret”, så man kan bare slev køre op i en fornuftig skov og så gå i gang..:)