skip to Main Content

Langtidsgrillet dådyr bov

Jeg skal være ærlig med jer… Jeg har vist aldrig rigtigt knækket koden til at lave noget lækkert ud af bovene på de dyr jeg har skudt! Jeg har typisk bare skåret alt kødet til gryderets-tern eller simpelthen hakket det i kødhakkeren…

Derfor blev jeg lykkelig over at finde en gammel opskrift i en af min mors gamle kogebøger forleden! Nu skulle det være og forleden kastede jeg mig så ud i at langtidsgrille et par bove med bagte løg og æbler!

Resultatet blev simpelthen så godt at jeg på forhånd beklager over at der ikke er nogen billeder af den færdige ret! Vi spiste simpelthen alting så hurtigt og med så stor fornøjelse at jeg glemte alt om at tage billeder af tallerkenen! Undskyld, men her er min nye favorit ret selvfølgelig tilberedt på min Traeger grill:

Ingredienser:

  • To dådyrbove.
  • 1 dl æblecider eddike
  • Havsalt/Peber
  • 5 rødløg
  • Frisk timian
  • 6 skalotteløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3 æbler
  • 1 L æblemost
  • 6 løg
  • Mørk øl
  • Persille

Start med at lave et par snit i bovene, så smagene kan komme godt ind i kødet. Gnid dem godt med eddiken, slat, peber og timian. Hvilken som helst krydderier kan anvendes, så bare gnub løs med det du selv foretrækker!

Pil alle løgene og skær dem i kvarte. Lad hvidløgene være hele fed og skær æblerne i både. Læg det hele ned i bunden af et stort fad og vend det godt sammen med øl, æblecidereddiken, æblemosten, salt & peber og et par kviste timian. Læg bovene ovenpå dette og dæk det hele til med sølvpapir.

Ud på grillen og giv det så ca. 3-4 timer på 160 grader. Kødet skal være så mørt at det falder fra benet af sig selv, så tiden afhænger lidt af størrelsen på bovene og hvor god din grill er til at holde temperaturen… En gang imellem skal du øse lidt af væsken over bovene, så det ikke bliver tørt, men al væden vil være med til at kødet holder sig saftigt.

Når kødet nemt falder fra hinanden, tages det hele af grillen og får lov til at hvile i ca. 15 minutter.

Hæld evt. al væden fra fadet og kog det lidt ind i en kasserolle, så det bliver en lækker skysovs. Pil al kødet fra knoglerne og server løgene og æblerne sammen med kødet og sovsen. Denne blanding vil gøre sig godt med ris eller hvilken som helst mos eller pure. Alternativt kan man bruge kødet til en burger eller kebab, men som en decideret hovedret med en kartoffelmos eller pastinak pure f.eks. er så godt at det er synd at gøre andet…

Velbekomme og knæk & Bræk!

Denne opskrift er lavet i samarbejde med Trager Grills.

Endnu engang undskyld for det manglende billede af den færdige tallerken, som erstatning får i her et billede af det dyr som leverede disse skønne bove!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top