skip to Main Content

Dåvildt burger

Som tidligere fortklaret, så har jeg i lang tid bokset lidt med at lave noget rigtig fornuftigt ud af div. Dyre bove! Det fandt jeg heldigvis en løsning på for et par uger siden! (Se opskriften HER!)

Men i min fryser er der stadig en hel del kød som jeg har skåret fra bove og nakker igennem sidste jagtsæson. Det skulle tages i brug nu og heldigvis betød det også at jeg fik lov til at bruge et af mine favorit redskaber i mit køkken, nemlig min Miele røremaskine. Jeg har nemlig også et kødhakker/pølsemager modul til denne og den gik lov til at kværne det hele godt sammen!

Man kan jo krydre sin fars med hvad som helst, men denne dag gik jeg efter et lidt stærkere og BBQ-agtigt smagsindtryk. Resultatet blev nok de bedste burgere jeg nogensinde har smagt og jeg glæder mig til masser af sommeraftener hvor der skal laves burgere!

Ingredienser:

  • Dyrekød skåret i tern
  • Røget spæk
  • Røget bacon

OBS: Vildtkød er meget magert, så for at farsen skal kunne samles er det vigtigt at blande godt med fedt i. Jeg valgte både bacon og spæk, alt kan sådan set bruges, bare man dosere rigeligt med spæk i forhold til vildtkødet!

  • Krydderier til farsen. (Jeg valgte Traegers ”Beef Rub” og ”Big game rub”

Hak spæk, bacon og kød godt i kødhakkeren, jeg kørte først det hele igennem den grove munding og derefter en tur igennem den medium munding. Derefter rørte jeg det hele sammen med krydderierne og så fik farsen lov til at samle sig i et par timer i køleskabet.

Det betyder ikke noget om man hakker kødet sammen med spæk, eller hver for sig. Bare husk at røre det godt sammen til sidst!
Jeg kan godt lide mine burger bøffer tynde, men man kan forme dem som man har lyst!

Form bøfferne som du foretrækker dem, små eller store, tykke eller tynde og grill dem rimelig hårdt på grillen indtil det hele dufter af grillbar og bøfferne har fået de ønsket grillmærker.

Maddie og Pluto mener burgerne er færdige!

Lav derefter din helt egen burger, eller alternativt kan farsen bruges til frikadeller, hakkebøffer, gryderetter eller hvad man nu føler for…

Velbekomme og Knæk & Bræk!

Denne opskrift er lavet i samarbejde med Trager Grills.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top