Grillet råbuk-Kebab

11535667_10153066851969397_7881125792044739886_n

11535667_10153066851969397_7881125792044739886_n Inspireret af en Claus Meyer opskrift, eksperimenterede min hustru og jeg i weekenden med lidt rådyrryg, vi havde i fryseren fra sidste år.

Selve opskriften var simpel og lige til at gå til og her er den så med vores egne små rettelser og ændringer…

Du skal bruge følgende:

Ca. 500 g. hakket rådyrkød.

1 dl. Letmælk

3 spsk. rasp

salt & peber

2 æg (Økologiske og fritgående, naturligvis!)

10 blade mynte

10 blade frisk koriander

1 knsp. chillipulver

fintrevet skal af 1/2 usprøjtet citron

Alle krydderi-målene, er jo smag og behag, vi brugte denne mængde, men jeg må nok indrømme at vi sagtens kunne have brugt dobbelt så meget af det hele…

Start med at afpuds kødet, i dette tilfælde valgte vi en rygfilet. Efter afpudsningen hakkes kødet fint, eller groft alt efter behag. Det kan sagtens gøres i hånden, med en skarp kniv, men hvis man vil have det helt finthakket, så brug en kødhakker! Bland mælken med rasp så det raspen bliver blødgjort.

10543600_10153066852864397_8896137481445470644_n

14398_10153066853119397_8085396467298615256_n

10847895_10153066852789397_1392297124206321604_nBland det hakket kød med alle krydderierne, æg og citronskallen.Tilsæt til sidst den bløde rasp med mælken og rør det godt sammen. Stil blandingen på køl i mindst 30 minutter så det hele kan samle sig. Efter farsen har sat sig, formes den til små “pølser” på grillspyd og disse grilles på en varm grill så der kommer en fin grillskorpe, uden at kødet får for meget! Med det magre rådyrkød, er det et spørgsmål om blot at give dem et par minutter på hver side!

11018629_10153066852544397_3650011192876286977_n

Kødet må endelig ikke få for meget, så sørg for at grillen og risten er varm!

Lav derefter en kebab med pitabrød, fladbrød eller en rigtig lækker sandwich med noget godt brød! Vi valgte hjemmelavet flute og Focacciabrød.

11148450_10153066852914397_1635265926744494672_nTil kødet lavede vi en simpel dressing, lavet af græsk yoghurt, krydderurter fra haven og lidt hvidløg.

11536720_10153066852924397_7634279419734368177_nSom garniture, lavede vi nogle hurtige råsyltede rødløg. Vi hakkede løgene fint, lage dem i en lage af olie, hvidvinseddike og lidt salt & peber. Efter ca. 1/2 time i køleskabet kan de spises, men de har godt af at ligge ca. et døgn eller mere!

10897017_10153066852634397_8457612894635771733_n1977402_10153066852304397_1172334264501827825_nDrys friske koriander stilke og blade på brødet, lig et spyd med kød i, hæld masser af dressing og de marineret løg på og spis gerne med en serviet i nærheden..;)

Jeg behøver vel ikke at sige at en kold øl og solskin imellem regnbygerne i weekenden gjorde dette “simple” måltid til et lækkert afbræk fra havearbejdet?!

Eksperimentér med krydderierne/krydderurterne, kun fantasien og dine smagspræferencer sætter grænsen! Især de friske mynteblade og korianderen inspirerede os til at tænke anderledes og moderne når det kommer til vildt! Det hele skal altså ikke længere laves med tung sovs og kartofler…

Hvad er din yndlings grillet vildtret?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *