Et rigtigt eventyr

IMG_4668

Designeren og snart eventyren, Søren Rose foran en Mercedes Geländewagen magen til den der skal bringe ham rundt om jorden!

I søndags var min hustru og jeg et smut forbi ”Where 2 go’s” rejsemesse i Falkoner salen.
Christina og jeg har ofte forskellige meninger om hvad vores rejseplaner skal være, da jeg gerne vil på jagt og hun vil gerne opleve noget af den store verden… Enkelte gange kan dette jo kombineres men oftest må den ene part gå på kompromis!
Denne rejsemesse havde ingen jagtrejser at byde på, men der var dog to spændende aspekter ved den, for mig, nemlig Mercedes lanceringen af deres nye “CLA Shooting brake” og så Søren Roses foredrag om at drage på rigtige eventyr!

IMG_4672

Den helt nye flotte “Shooting brake” i en forbløffende lækker brun farve!

For at starte med starten, så stod den nye flotte Mercedes lige ude foran hallen og strålede i den limited edition ”Orient brown”! Denne bil er inspireret af jægere og den er en drøm at se på! Den vil gøre sig godt i alle jægerhjem og med den lidt forsænket bagkurve, giver den et fint indtryk af at være på vej afsted. Afsted ud i verden og på eventyr og forhåbentlig også på jagt! Se mere om denne flotte bil her.
Inde i forhallen stod der flere Mercedes modeller og som toppen af alle eventyrlystnes kransekage, naturligvis også en spritny Geländewagen!
Drømmene og planerne om ekspeditioner var allerede begyndt at boble frem i mit hoved da vi satte os til rette og ventede på Søren Roses foredrag.

IMG_4645

Søren fortalte om nogen af hans tidligere ekspeditioner og naturligvis om hans forestående eventyr rundt om jorden.

Søren har i mange år arbejdet med stor succes som designer og er lige nu bosat i New York. En stor del af hans opvækst tilbragte han på det Afrikanske kontinent da hans far solgte biler til forskellige hjælpeorganisationer. Trangen og glæden til eventyr er dermed kommet ind, nærmest med modermælken, da familien tit tog på ekspeditioner rundt om i bushen i Afrika.
Siden har Søren været involveret i adskillige vilde projekter og har endda kørt Paris-Dakar rallyet to gange!
Foredraget startede med at handle lidt om det at tage på eventyr sådan helt generelt og kulminerede med et citat fra Googles administrerende direktør:

IMG_4643”So when is it going to be time? Our time? My time?” Dette har Patrick Pichette udtalt efter en tur til Kilimanjaro, hvor hans hustru havde spurgt ham om hvornår de kunne tage af sted igen… Han havde slået det hen pga. alt for meget arbejde, men et par uger efter dette, tog han springet og besluttede sig for at leve livet og tage på eventyr… Han har nu sagt op og hele verden venter!
Dette citat og nok navnlig denne beslutning af Patrick, inspirerede også Søren Rose! Han gik straks i gang med at planlægge en fantastisk rejse rundt om jorden i familiens Geländewagen med kælenavnet ”Otto”! Næste skridt var at købe en ældre brugt ”Airstreamer” campingvogn som Søren nu har ombygget fuldstændig med Skandinavisk designermøbler og med en sand kunstners øje for detaljer, finesser og brugbarhed.

Screen Shot 2015-03-24 at 21.15.30

Flottere udsigt og parkering skal man lede længe efter.

Screen Shot 2015-03-24 at 21.15.05

Den gamle “Airstreamer” efter Søren har haft den i kærlig behandling. Skandinavisk design når det er bedst!

Screen Shot 2015-03-24 at 21.14.49

Selv klodserne til at nivellere campingvognen var lavet med sans for kvalitet!

Eventyret starter fra New York og skal så tage den lille familie på to voksne og to børn, igennem Canada, Alaska, ned langs Amerikas vestkyst og helt ned til Sydamerika. Her bliver de nødt til at bytte den store flotte ”Airstreamer” ud med en mindre, lettere og mere offroad egnet campingvogn af mærket ”Moby1 XTR Teardrop”.

Screen Shot 2015-03-24 at 21.16.01

Sejere campingvogn findes vist ikke! Jeg ønsker mig én!

Screen Shot 2015-03-24 at 21.16.16Denne lille supersmarte vogn kan klare det meste, samtidig med at den har køkken, soveplads, toilet osv. indbygget. Med denne vogn på slæb er der ingen undskyldninger og ingen forhindringer som ikke kan overkommes og med den store driftssikre Mercedes i front, så stopper turen nok ikke før familien når helt til Kap horn!
Derfra bliver bil og camper fragtet til New Zealand og efter at have cruiset Nord & Sydøen igennem, skal Australien også erobres. Derfra sejler de til Vietnam hvor kursen sættes mod Afrika.
Denne etape må, for Søren, nærmest være lidt som at køre hjem da han har tilbragt så mange år på dette mørke, men fantastiske kontinent. Hele eventyret slutter, efter en tur igennem Europa, endeligt hjemme i lille Danmark! Hele projektet er jo næsten ikke til at begribe og en af de vigtigste kæpheste for familien Rose er da også at der ingen deadline er på hverken etaperne eller endnu vigtigere eventyret i sig selv!

IMG_4661

Når Søren viser billeder af “Otto” er der nærmest kærlighed i hans øjne!

Mens Søren viste billeder og fortalte, kunne jeg ikke lade være med at blive inspireret, imponeret, forundret og også en lille smule skræmt!
Jeg har altid haft en drøm om at køre et par måneder rundt i Australien for at opleve dette fantastiske land men naturligvis også for at jage de store bøfler og vildsvin i det nordlige Australien. Et par uger eller måneder i Outbacken med bil, telt og riffel.

Men den ”virkelige” verden med job, regninger, hus, familie, venner har altid kommet lidt i vejen og drømmen om at rive et par måneder ud af kalenderen, for at cruise rundt i en stor 4-hjulstrækker er aldrig rigtig blevet til noget… Selvom jeg oplever masser af eventyr på mine jagtrejser, så er det ikke rigtig det samme. Jeg er sjældent længere tid væk end et par uger. Måske vi, jægere, også skal være bedre til at opleve og nyde HELE eventyret. Når jeg skal på jagt i udlandet, eller bare herhjemme, så forsøger jeg altid at nyde hele processen. Det at pakke grejet, det at pakke bilen, det at vågne midt om natten med sommerfugle i maven og have svært ved at sove… Selve køreturen, eller rejsen, om det så er til Lolland eller det sydligste Polen! Eventyret og oplevelserne starter jo lige dér, i vores egen indkørsel, vi behøver jo ikke rejse jorden rundt for at få lidt eventyr…
Men at forestille sig et par år, eller nærmere 5 i Sørens tilfælde, sammen med familien og så bare den åbne verden foran sig er jo intet mindre end fantastisk! Dét er et rigtigt eventyr og jeg glæder mig til at følge med i rejsen.
Sørens forestående eventyr og hans foredrag minder mig om at vi skal leve vores liv nu! Lige nu hvor vi egentlig har det godt, har modet og lysten til at jagte oplevelserne og eventyret! Derfor glæder jeg mig nu endnu mere til mit eget næste eventyr, nemlig en drømmerejse til Kirgisistan efter tindernes konge: Ibex! Tasken er næsten pakket og jeg kan ikke vente på at vi når til uge 42…
Måske skulle jeg, i mellemtiden, gå ned og købe den billet til Australien i morgen og så bare kaste mig ud i det…?

I kan læse mere på Instagram: @sorenrose

Screen Shot 2015-03-24 at 21.16.45

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *