Den fynske publikumsbuk

11011228_10153093147624397_1112404830541200983_nJeg er vild med at besøge steder hvor jeg har skudt et dyr! Det vækker altid historien til live igen og minderne kommer væltende frem!
Jeg sidder lige nu og skriver denne historie, på præcist det sted, hvor jeg skød min 5. buk!
Bevoksningen ser lidt anderledes ud nu og der er også blevet nedlagt en lade men her, 10 år efter, husker jeg stadig hele episoden, som om det var i går det skete…

11046256_10153093147769397_3065983831735864156_n

Langs med søkanten, nede i bunden stod bukken!

03.07.05

Jeg var blevet inviteret til Fyn, for at skyde en buk hos min gode ven Christian. Juni måned var varm og min hustru og et par andre venner var på besøg samtidig, så vi brugte dagene på at hygge og sidde i solen og så gik jeg ellers på pürch efter middagsmåltiderne og tidligt om morgenerne. De første par ture, gik jeg sammen med skytten og han forklarede mig hvor der gik et par afskudsbare bukke, således at jeg var godt klædt på til selv at pürche rundt. Skytten havde naturligvis travlt med at passe fasaner, så jeg blev hurtigt sluppet fri på det store revir!
Inden aftenen, hvor det hele lykkedes, havde jeg set et par bukke og endda også skudt forbi til en rigtig fin 6-ender! Jeg havde dog mest koncentreret mig om området ved parken, hvor der efter sigende skulle gå en ældre, god 6-ender. Mens vi sad og spiste aftensmad denne 3. juni, snakkede vi om at det kunne være så hyggeligt og spændende hvis de allesammen kunne komme med ud på pürsch, men at have 4 snakkende og fnisende venner med, var vist ikke en god ide, så de måtte blive tilbage til dessert og god vin! Jeg iførte mig mit jagttøj, ladte riflen og gik lige forbi den terrasse hvor de alle sad. Terrassen var hævet et par meter over jorden og jeg var ikke nået mange meter fra den, da Christian, for sjov, råbte: “DER er bukken Jacob!!” og pegede ud over parken! Vi grinte alle og da jeg vendte mig for at gå ned langs søkanten så jeg pludselig bukken stå blot 50 meter fra mig! Vennerne oppe på terrassen kunne ikke se den pga. af en stor skulturvase, men jeg fik langsomt stillet skydestokken op og lagt riflen på plads…. Bukken var urolig og jeg tænkte at Christians råb, havde skræmt den op at stå fra dens sæde. Mens jeg gjorde mig klar til at skyde råbte de allesammen noget i stil med: “Ja, ja Jacob den er der jo ikke…” Bukken tog dog et par spring frem ved al dette postyr og larmen forstummede helt da de alle også kunne se bukken stå midt på græsset, helt rød i pelsen og med den sene aftensol som scenelys…

Jeg placerede korset på bladet og nåede at tænke at jeg ikke havde lang tid, for denne buk var helt tydeligt både skræmt og utryg! Skuddet gik, bukken blev slynget til jorden og oppe fra altanen lød der klapsalver og høje pift! Jeg havde aldrig og har stadig ikke skudt et dyr med så mange tilskuere og det var en lidt underlig fornemmelse at vende sig om og bukke for dem, som en anden teater-skuespiller!

De kom alle strømmende ned med vinglas i hånden og midt i lykønskningerne, grinte vi af at vi jo netop havde opnået at få dem allesammen med på en vellykket bukkepürch!

Bukken viste sig at være netop den ældre 6-ender som skytten havde fortalt om og dens smukke lange “smalle” opsats er meget karakteristisk for stedet her på Fyn.

Jeg vil aldrig glemme denne “publikumsbuk” og hver gang jeg besøger stedet tænker jeg på denne helt særlige situation.

Jeg sidder nu i solen, lige her hvor bukken faldt og i aften skal jeg forsøge at skyde en anden buk på dette flotte store revir. Det bliver nok ikke i parken og nok slet ikke med publikum, men det bliver helt sikkert endnu en dejlig og mindeværdig aften, betrådt på Dianas krogede stier…

Knæk & Bræk!

11659237_10153093148974397_536997491401473703_n

77,4 point blev den målt til. Ikke nogen monster buk, men én jeg helt sikkert vil huske altid!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *